CIMA
& TRYFFELSALAMI
Det natursköna och vackra området Cimaferle ligger i Ponzone i Errodalen 693 meter över havet.
Området Piemonte är känt för sitt stora utbud av utomhusaktiviteter men är också ett område med lång historia kring grisuppfödning, mycket tack vare att naturen och årstiderna tillsammans skapar ett mikroklimat som är utomordentligt fördelaktigt för detta. Piemonte-regionen är också känt för sitt vin och sin mat och här vimlar av svampar, tryffel och kastanjer i skogarna. Det är detta landskap som skapar de råvaror som används vid tillverkningen av Cimas exklusiva tryffelsalami som fortfarande görs enligt Cimas familjerecept.
Giovanni Paolo står, tillsammans med sin son, ensam för hela produktionen och de producerar flera typer av charkuterivaror av hög kvalitet. Men det de har fått mest uppmärksamhet för är deras tryffelsalami med äkta svart tryffel. Fläskköttet kommer från noggrant utvalda uppfödare i norra Italien. Salamin lufttorkas och mognar i 90 dagar i speciella, välventilerade och tempererade kammare.
Tryfelsalami
Andra produkter från Cima som är beställningsvaror i vårt sortiment