gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Mas-du-Roy

Grand Mas Du Roy-olivolja

Producenten av Grand Mas Du Roy ligger i Arles i Provence på en gård där det tidigare drevs en vingård. Makarna Mireille och Pierre Chabert planterade sina olivträd under 1997 och började tillverka olivoljan Grand Mas Du Roy år 2003. Familjeföretaget drivs av Mireille, Pierre och deras son. Tillsammans besöker de ofta de lokala marknaderna i Provence som är de primära försäljningsplatserna för deras olja.

Trots familjeföretagets blygsamma format och lokala förankring har deras olivolja vunnit många priser, bland annat utsågs den till bästa olja i sin kategori vid Salon de L'Agriculture i Paris flera år i rad. Det är en olivolja baserad på medelhavsolivtyperna Aglandau, Arbequine och Koroneiki, och karaktäriseras av en arom av hasselnöt, torkat gräs och jordärtskocka.

Varje olivsort plockas just då den anses vara perfekt mogen. Pressningen äger rum inom 24 timmar från olivskörden vilket gör att alla dofter och smaknyanser bevaras.

Ungefär fem kilo oliver behövs för en liter olja. Oljan förvaras i tankar för att den inte ska utsättas för ljus och för att den ska hålla en konstant temperatur. Grand Mas de Roy-oljan tappas inte upp på flaska förrän en beställning görs.

 

Grand-Mas-Du-Roy