gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Lovison1

Salumificio Lovison

- handgjorda charkuterier från Italien

Salumificio Lovison startades av Agostino Lovison år 1903 i den lilla norditalienska staden Spilimbergo och drivs idag av den fjärde generationen i familjen.

Hos Salumificio Lovison har man alltid visat stor respekt för sin omgivning och alla dess hantverkstraditioner och detta genomsyrar verksamheten. Köttet hämtas från gårdar inom en radie av 20 km från charkuteriet och grisarna föds upp på naturligt foder helt utan GMO (genmodifierade organismer). De olika charkuterierna tillverkas sedan helt och hållet för hand. Högsta möjliga kvalitet uppnås tack vare utmärkta råvaror, gamla traditioner och äkta hantverk.

 MG 2400
Salsiccian tillverkas av kött från grisens framdelar, såsom bog och karré, och stoppas och binds för hand. Sedan lufttorkar de färska korvarna i 12 timmar i Lovisons mogningskammare. Resultatet är en mediumhackad, köttig, klassisk italiensk salsiccia som kommer i fyra varianter: naturell, chili, vitlök och fänkål. Företaget hör hemma i den norditalienska regionen Friuli-Venezia Giulia, en region känd för sina historiska traditioner att producera färska och lufttorkade charkuterivaror, inklusive den välkända San Danieleskinkan.

Vid floden Tagliamento skapas ett unikt mikroklimat genom att bergsluften kombineras med havsbrisen och detta är optimalt för lufttorkning av skinka och korv.

Läs mer om dem här nedan eller i vår e-handel>>>

 

335  336 

SALSICCIA CLASSICA

Handtillverkad Salsiccia av hög kvalitet, naturell. Tillagas före servering.

300 g Art.nr. 335

SALSICCIA PICCANTE

Handtillverkad Salsiccia av hög kvalitet naturligt smaksatt med chili. Tillagas före servering.

300 g Art.nr. 336

 337  338

SALSICCIA MED VITLÖK

Handtillverkad Salsiccia av hög kvalitet naturligt smaksatt med vitlök. Tillagas före servering.

300 g Art.nr. 337

SALSICCIA FÄNKÅL

Handtillverkad Salsiccia av hög kvalitet naturligt smaksatt med fänkål. Tillagas före servering.

300 g Art.nr. 338