gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

696A4985

 

Nyheter i sortimentet

Höstens nya ostar
och framtida favoriter

Camembert av buffelmjölk

Den första nyheten vi vill presentera är en fantastisk liten ost som vi blivit blixtförälskade i; en camembert från familjeföretaget Castagna i Piemonte, som tillverkas av buffelmjölk. En underbar ost som överraskar i både smak och textur.

Extra lagrad tryffelpecorino

Vår nya tryffelpecorino från Romagna Terre är en extralagrad variant av den vi redan har i vårt sortiment från samma leverantör. Den här har lagrats i sex månader, en riktigt kraftfull ost för alla tryffelälskare!

Honung, rött vin och gin

La Casearia Carpenedo är osannolikt duktiga på att kombinera hantverk och innovation med tradition  och erfarenhet. Deras allra senaste påhitt som lämnar oss förstummade är Luna di Miele (getost med honung) och Revino, en ost av opastöriserad komjölk som lagrats i rött vin. Dessutom har de skapat Blue Gins - en världsnyhet som lanserades på Anuga Food Festival i Köln i oktober: blåmögelost som lagrats i gin!

 
 

Focacciakex

Vi får in ett nytt spännande frasigt osttillbehör: ”rostad” foccacia i tre olika smaksättningar. De tillverkas i Genua som är focaccians ursprung. Man skulle kunna kalla det ”kexbröd” och det smakar så nära originalet som det bara går. Smaksatta med tomat eller rosmarin, eller helt naturell.

Pasta med Karl Johansvamp

Mamma Emma, som producerar vår underbara serie gnocchi, presenterar också en nyhet smaksatt med osten Asiago och Karl Johansvamp. Den har definitivt potential att bli en av höstens nya favoriter!
 

Vinäger med honung

Till sist får vi presentera den delikata kombinationen vinäger av Moscateldruvan och apelsinblomshonung från spanska Badia Vinaigres, som dessutom kommer i en mycket vacker flaska.