gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Tore Gustafsson från PatéPaté & hans favoritprodukter

Tore blog

Tore Gustafsson passar väl in på Paté Paté. Han beskriver själv restaurangen som ett rustikt, charmigt ställe med bra stämning och han utstrålar själv samma egenskaper. Inga krusiduller!

Här på restaurangen i Köpenhamns matmecka Kødbyen (Köttbyn) finns en öppen och välkomnande atmosfär. Tyst och lugnt vid lunchtid och väldigt populärt och välbesökt på kvällen där de då ofta serverar så många som 6-700 rätter per kväll.

Maten hålls på en enkel nivå och för det mesta består rätterna endast av ett par olika ingredienser, de rätter han presenterar när vi besöker honom är typexempel på detta: Risotto med ärtor och parmesanost toppad med hasselnötter i brynt smör ovanpå. Han köper Carnaroli ris och parmesanen hos Gastro Import men även Pimentón , Forvum-vinäger och den olivoljan som han använder för sin flankstek med sommarkål och mojo rojo salsa.

Den 49-åriga svensken har varit i branschen i 30 år och han arbetade på restauranger i Stockholm och Malmö i många år innan han blev kökschef på Paté Paté 2011. Tores samarbete med Gastro Import går långt tillbaka. Det började faktiskt i Sverige för 20 år sedan när han fortfarande arbetade i sin hemstad, Stockholm. Hos Gastro Import fann han ett antal unika produkter, bland annat några spanska varor, som var svåra att få tag på någon annanstans. Och det verkar som att samarbetet kommer att fortsätta ett tag till. Paté Pates lillebror, som passande nog heter Petit paté, har just öppnat på Frederiksberg. Samma stil, bara mindre. Tore får så klart inte mindre att göra i och med det men det passar uppenbarligen honom bra att hålla ett visst tempo.

Tores rätter

Risotto med ärtor och parmesan och med hasselnötter i brynt smör på toppen

 Risotto blog

Flankstek med sommarkål och mojo rojo-salsa.

Flanksteak blog