gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Vem säger att man inte kan fritera i Extra Virgin olivolja?

fritering i olivolja

Monva, den spanska tillverkaren av Extra Virgin olivoljorna Montabes och Dominus, har vid flera tillfällen varit i Sverige och Danmark för att demonstrera varför det är både hälsosammare och bättre att använda en Extra Virgin olivolja av hög kvalitet till fritering. I Sverige har de besökt restauranger i Malmö, Stockholm och Göteborg och alla demonstrationerna visade på det vår producent Montabes själva hävdar.

Några av argumenten är att det finns många vetenskapliga undersökningar som pekar på att det är hälsosammare att steka och fritera mat i extra virgin olivolja jämfört med andra fetter, såsom solrosolja och andra raffinerade oljor. Anledningen är att extra virgin olivoljan skapar en hinna runt maten som bevarar fräschör och förhindrar att oljan absorberas under stekningen.

Matlagning med MONTABES extra virgin olivolja ger flera näringsmässiga fördelar eftersom Picualsorten är den mest stabila av alla extra virgin olivoljor man känner till, dess höga stabilitet gör att det som steks behåller sin fräschör: den innersta delen av maten får en 25° lägre temperatur än de yttre delarna av maten. Oljan absorberas inte heller så mycket i maten vilket gör att maten känns fräschare.

Fritering med extra virgin olivolja är inte nödvändigtvis dyrare eftersom hållbarheten hos en olja med hög kvalitet är tre gånger så lång som en med lägre kvalitet och annan fettsammansättng.

Här kan du ladda ner Monvas egen presentation om fördelarna med att fritera i extra virgin olivolja>> (svenska)

Är du nyfiken och vill höra mer om den? Kontakta din säljare eller ring kontoret på 042-29 60 00 så berättar vi mer.

 

Här nedan ser du bilder från demonstreringen i Danmark.

Ett urval av Montabes extra jungfru olivoljor Förberedelse av potatis innan fritering 
 Luis Montabes og hans Export Manager Rocío Miró  Luis Montabes med en av sina oljor

Luis Montabes och hans Export Manager Rocío Miró

Luis Montabes med en av sina oljor
 Potatis friteras i olivolja 5  Potatis friteras i olivolja2
 Potatis friteras i olivolja 4  Temperaturen mäts
chips fardigfriterade