gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Vindelnrökta charkuterier

100-åriga svenska traditioner och genuint hantverk

Vindeln chark med logo

År 1917 startade charkuteristen Karl-Magnus Lindgren ett slakteri och rökeri i västerbottniska Vindeln. Under hundra år har hans arv förts vidare i samma anda. De använder fortfarande de handmurade originalugnarna och jobbar enligt samma metod som när den första röken steg ur skorstenen från de al-vedseldade ugnarna på Hantverkarvägen i
Vindeln. Det används endast råvaror av utmärkt kvalitet som i huvudsak kommer från närliggande gårdar och inga smaktillsatser utöver salt.

Lika självklart som det är att röka enligt gammaldags traditioner är det för dem att använda svenskt kött. Deras råvaror är av absolut högsta kvalitet och kommer från svenska djur. Detta säger Vindelns rökeri själva är hemligheten bakom att deras produkter smakar så bra som de gör. Att behålla småskaligheten och hantverkstraditionen
är viktigt för dem och det är så den balanserade sältan och kraftfulla rökigheten i Vindelnrökt har utvecklats. I deras produkter Vindelnrökta charkuterier 100-åriga svenska traditioner och genuint hantverk får du en smakupplevelse med en alldeles speciell karaktär. Enkel, genuin mat som tar för sig rejält. Det gillar vi på Gastro Import.

Vi har valt ut tre produkter från Vindelns rökeri: Vindelnrökt fläskkarré, Vindelnrökt sidfläsk och Vindelnrökt nätskinka. Alla tre rönte stora framgångar under Chark SM 2016 och för oss känns det självklart att ta in dem i vårt sortiment.

 

 

 SE210  SE212

Art.nr. SE210

Vindelnrökt Sidfläsk
Sidfläsket röks i vedeldade ugnar, helt utan onödiga tillsatser. Passar överallt där du i vanliga fall använder bacon; pasta carbonara, pizza, knaperstekt till en härlig fiskrätt eller andra tänkbara maträtter då det skänker mycket smak och en härlig sälta. Vann utmärkelsen guldkvalitet i Chark SM 2016.

Inga smaktillsatser utöver salt.

Art.nr. SE212

Vindelnrökt nätskinka
En genuin röksmak gifter sig med en tydlig sälta. Nätskinkan är lite mer regelbunden till formen vilket gör att den är optimal för skivning i manuella charkdiskar. Vann utmärkelsen bronskvalitet på Chark SM 2016.

Inga smaktillsatser utöver salt.

 SE211  

Art.nr. SE211

Vindelnrökt Fläskkarré
Vindelnrökta Fläskkarré passar inte bara utmärkt på smörgåsbordet utan även i matlagning eller varför inte i tjockare skivor på grillen. Under Chark-SM 2016 blev den utsedd till Sveriges bästa varmrökta produkt.

Inga smaktillsatser utöver salt.