Emmental de Savoie, 5 kg

F136
När en emmental produceras av opastöriserad komjölk som denna så kallas den för Grand Cru. Det krävs 800-900 liter mjölk till en ost på c:a 70 kg. Lagringen sker under de första veckorna vid 10-13 grader, därefter i 16-18 grader innan den slutligen överförs till en källare som håller 21-25 grader och håller 60% luftfuktighet. Där omvandlas syret till koldioxid som bildar hålen i osten.
Fakta
UrsprungslandFrankrike
Nettovikt i kilo4,53
EnhetKilo
Antal per kolli2
Kolli per lav6
Lager per pall4
EAN-nummer 3352430007140
KylvaraJa
Ingredienser
Opastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, kalciumklorid. Konservering: Lysozym från ÄGG.
Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos),Ägg och produkter baserade på ägg
Allergener Ja
Näringsvärde
Energi (Kj/100g)1602
Energi (Kcal/100g)391
Fett30
Kolhydrat2
Protein30