Säsong för Gruyère Alpage

Säsong för Gruyère Alpage

Nu är det dags att beställa årets Gruyère Alpage AOP från Terroir Suisse, det bästa från alpernas sluttningar och som tillverkas endast av sommarmjölken.

Nu är det premiär för årets Gruyère Alpage - det bästa från Alpernas sluttningar, tillverkad enbart av sommarmjölk som är den absolut finaste.

Korna leds i maj upp till de frodiga alpängarna där de stannar ända till september och betar. Variationen och det örtrika betet ger mjölken djupa och långa smaker med aromatisk karaktär. Ju högre upp i alperna desto mer sammansatt bete och desto fler olika örter vilket ger en fantastisk mjölk! Den blir bättre ju högre upp korna betar. Inget ensilage eller kraftfoder används, bara frodiga ängar och kor som är tillfreds med livet och som kan bli över 20 år gamla. Alpage lagras i 13–15 månader.

Gruyère Alpage AOP från Terroir Suisse

Kontakta oss för att boka upp din Gruyère Alpage AOP, en första utleverans sker under vecka 37. Kontakta din säljare direkt eller kontakta oss på  042-29 60 00 eller sverige@gastro-import.com.