Terroir Suisse 

De bästa schweiziska premiumostarna under ett samlat varumärke. 

Schweiziska premiumostar under samlat varumärke

Terroir Suisse startade som en diskussion kring de bästa schweiziska ostarna och var man kunde få tag på dem i Sverige. De fann ett stort intresse hos människor för schweiziska premiumostar och dess exceptionella kvalitet. Dessutom har varje ostsort en egen historia att berätta. Det blev upprinnelsen till Terroir Suisse.

Varje ost har sin egen historia

Schweiz är ett mytomspunnet land där småskalig tillverkning aldrig försvunnit, trots konkurrens från industriproduktion. Här finns fortfarande de mindre tillverkarna, som har bevarat både de uråldriga traditionerna och ostarnas lokala karaktär. Schweizarna är ett säreget folk som fascinerar genom sin kompromisslösa och pragmatiska hållning och när dessa egensinniga människor producerar ost uppstår magi! Terroir Suisse är ett fönster, och en ingång, till dessa människor och deras passion för sitt hantverk. Gruyèreostarna har dessutom en tydlig färgkodning med en namngiven producent bakom. Läs mer om dessa inne på varje ost i produktvisningen nedan.

Det finns inga genvägar till fantastisk ost

Den opastöriserade mjölken spelar huvudrollen i ostarna. Men också den friska alpluften, de frodiga ängarna med alpörter, det klara vattnet i bäckarna och inte minst den unika jordmånen – terroiren. Allt har betydelse för mjölkens smak och karaktär. Man behandlar mjölken varsamt och med respekt och utfodrar korna endast med friskt hö och utan ensilage. När det handlar om att skapa ost av världsklass är det egentligen enkelt och självklart, men ändå så svårt. Det är som med allt annat, det finns inga genvägar!

Terroir Suisse Selection

Gruyère

Schweizarnas starkaste varumärke ino ost är Gruyère och vi har marknadens bredaste utbud.

Raclette

Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. 

Alpostar

Certifierade äkta Alpostar från unika tillverkare som till och med har sin GPS-koordinat tryckt på osten.

Rolf Beeler

De absolut bästa ostarna från Schweiz tillverkas av Rolf Beeler.

Terroir Suisse Selection av Gruyère

Terroir Suisse Selection av Raclette

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!