Bottarga, riven i påse à 70 g
2028Skriv ut
Delikatess från de syditalienska kustområdena samt Sardinien och Sicilien som kan spåras tillbaka 3000 år. Bottarga "masseras" för hand för att avlägsna luftfickor, varefter den torkas och härdas i havssalt utan konserveringsmedel eller tillsatser. Högt proteininnehåll och många Omega 3-fettsyror. Används bl.a. i risotto och pasta - klassisk till fisk eller skaldjur. Stark och signifikant umamismak.
Nettovikt i kilo | 0,07 |
---|---|
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 10 |
Kolli per lav | 25 |
Lager per pall | 4 |
EAN-nummer | 80562290 |
Kylvara | Nej |
Ingredienser | Torkad fiskrom från multe,havssalt. Fångstmetod: snörpvad |
---|---|
Allergentyp | Fisk och produkter baserade på fisk |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1578 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 377 |
Fett | 24 |
Varav mättade fettsyror | 6 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 40 |
Salt | 4 |