Idiazabal, rökt fårost 1 kg
E215Skriv ut
Traditionellt handgjord fårost från Navarra i de spanska Pyrenéerna. Den är rökt och gjord av opastöriserad mjölk från Latxafåret. Lagringstiden är 6 månader och den röks på naturligt vis vilket ger den en ätbar orange-brun skorpa. Förr i tiden förvarade herdarna osten i skorstenar på grund av platsbrist, men den rökiga smaken blev populär och osten spred sig. Rik djup, smörig smak från fårmjölken i fin harmoni med rökigheten.
Nettovikt i kilo | 1,3 |
---|---|
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 6 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad fårMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, lysozym (E106d). |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos),Ägg och produkter baserade på ägg |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1893 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 457 |
Fett | 39 |
Varav mättade fettsyror | 28,8 |
Kolhydrat | 0,2 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 25 |
Salt | 1,5 |