Idiazabal, rökt fårost 1 kg

E215Skriv ut
Traditionellt handgjord fårost från Navarra i de spanska Pyrenéerna. Den är rökt och gjord av opastöriserad mjölk från Latxafåret. Lagringstiden är 6 månader och den röks på naturligt vis vilket ger den en ätbar orange-brun skorpa. Förr i tiden förvarade herdarna osten i skorstenar på grund av platsbrist, men den rökiga smaken blev populär och osten spred sig. Rik djup, smörig smak från fårmjölken i fin harmoni med rökigheten.
Nettovikt i kilo1,3
EnhetKilo
Antal per kolli6
KylvaraJa
Ingredienser Opastöriserad fårMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, lysozym (E106d).
Allergentyp Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos),Ägg och produkter baserade på ägg
Allergener Ja
Energi (Kj/100g)1893
Energi (Kcal/100g)457
Fett39
Varav mättade fettsyror28,8
Kolhydrat0,2
Varav sockerarter0
Protein25
Salt1,5

Andra som köpte denna köpte också