Kär i Gruyère - Kampanj

Kär i Gruyère - Kampanj

Under hela september är vi kära i Gruyère vilket ger dig som kund förmånliga priser på alla våra sex Gruyère-sorter! Gastro Import, i samarbete med Terroir Suisse, ger dig de bästa premiumostarna från Schweiz under ett samlat och kvalitetssäkrat varumärke. Det ger dig marknadens bredaste urval av Gruyère där varje lagringsgrad har en egen färg för tydlighet. Alla håller otroligt hög nivå och smakar fantastiskt, det är helt den personliga smaken som avgör vilken som blir en favorit.

Mjölken spelar huvudrollen

Schweiz är ett mytomspunnet land där småskalig tillverkning aldrig försvunnit, trots konkurrens från industriproduktion. Här finns fortfarande de mindre tillverkarna, som har bevarat både de uråldriga traditionerna och ostarnas lokala karaktär. Den opastöriserade mjölken spelar huvudrollen i ostarna. Men också den friska alpluften, de frodiga ängarna med alpörter, det klara vattnet i bäckarna och inte minst den unika jordmånen – terroiren. Allt har betydelse för mjölkens smak och karaktär.

Man behandlar mjölken varsamt och med respekt och utfodrar korna endast med friskt hö och utan ensilage. När det handlar om att skapa ost av världsklass är det egentligen enkelt och självklart, men ändå så svårt. Det är som med allt annat, det finns inga genvägar!

Varje Gruyère har en namngiven producent - personen bakom mästerverket!

Våra olika Gruyère från Terroir Suisse

Unika ostar, alla med olika lagring och karaktär - det är den personliga smaken som fäller avgörandet på vilken som blir favorit.