Shop

Bonasera och Barrica

Nabo

Isabell Seger driver restauranger med en stor dos passion

"Jag älskar mitt liv. Jag älskar det här! "När orden kommer från Isabell Seger finns där inte en tillstymmelse till tvekan i rösten. Dessutom har hon en närvaro som säkert har varit till hjälp för henne i livet: Vid en ålder av bara drygt 30 år har hon redan drivit flera välrenommerade restauranger i Helsingborg.

Tradition och förnyelse

Vi inleder vår intervju bland de turkosa sammetsstolarna som är en del av Nabos läckra inredning. Hon är inte helt bekväm med att bli fotograferad, maten tenderar att tala för sig själv, men så börjar hon berätta historien om hur allt började med ett skratt som får hennes starka närvaro att lysa.

Bella, som är hennes smeknamn, övertog restaurang Frida 2013, vilken hon byggde om och döpte om till Barrica 2017 men sedan sålde sin del i. 2015 köpte hon restaurang nummer två: Bonasera, som ligger i norra delen av Helsingborg.  Denna byggde hon om och döpte om ett par år efter och heter nu Nabo och är den eleganta restaurangen där du går för att njuta av en större måltid, förslagsvis följt av en god grappa och en bra espresso. I nästa rum, som också är en del av Bonasera, kan du beställa och hämta en gourmetpizza. Inspirationen till restaurangerna hämtas från Spanien och Italien med fokus på kvalitet och utmärkta ingredienser som gärna får vara närproducerade.

Ärtor, tryffel och pancetta

Bella flyttade direkt efter gymnasiet till Stockholm för att jobba i ett par år. Därefter dök möjligheten om att få jobba och samtidigt utbilda sig på restaurang Gastro i Helsingborg upp, vilket hon hoppade på och där stannade hon i sammanlagt sex år. Det var också här som hon blev bekant med Gastro Import och som både då och nu levererar en del av de sydeuropeiska råvaror hon använder i båda sina restauranger.

Produkterna blir ett fint komplement till alla de lokalproducerade ärtorna, sillen, lökconfit eller örtkräm som alla smyger in i hennes skapelser. När vi besökte henne presenterade hon en maträtt bestående av späda spritärtor med tryffelbuljong, pancetta och pilgrimsmusslor.

Man ska älska min mat "Det här är verkligen mitt liv! Jag älskar att hitta på nya maträtter, det är en livsstil. Folk ska älska det de får på tallriken. Det är det som driver mig. Det måste vara vällagat och det måste finnas en tanke bakom det. Om du inte lagar god mat har du ingenting här att göra! "Uppfattningen delas av hennes personal och är enligt Isabells egna ord ett" bra team" som i likhet med Isabell brinner vad de gör. Hon tillägger skrattande: "Och så jag har en sambo som är bra att göra som jag säger".

Det dröjer inte länge innan han ansluter. Claes Isaksen är hans namn och han är också en del av Nbo där han tar hand om värdrollen i restaurangen. Claes beskriver Isabell med sina egna ord: "Hon arbetar med det här 24 timmar om dygnet och är ändå alltid glad, även när hon är hemma. Hon är smaksäker, vacker, en fantastisk person och en underbar kollega. Och lite blyg ", tillägger han varvid båda två utropar:" Men vi har inte särskilt många romantiska middagar tillsammans på fredagar där vi dricker rött vin!"

Barndomens abborrar och pannkakor

För Isabell är barndomsminnena nära knutna till de långa somrarna på landet med sin mormor och morfar och de många gångerna när hon var i köket med sin mormor för att steka pannkakor. Eller när hon och hennes bror, som också är kock, brukade fiska abborre tillsammans med hennes farmor och farfar för att sedan filéade dem en efter en.

Mat har alltid betytt mycket för henne. Eller snarare: Mat och hästar. "Jag har haft tre hästar i mitt liv som har betytt mycket för mig", säger hon. Stödet hemifrån har alltid funnits: "När jag berättade för mina föräldrar att jag skulle bli kock svarade de helt enkelt: Absolut " säger en leende Isabell. Hon var också snabb på att sätta upp sitt första mål: hon skulle ha sitt eget ställe.

Nu har hon uppnått sitt mål och dessutom två gånger om. Men det betyder inte att det inte finns några planer i framtiden: "Det rullar på hela tiden. Jag älskar mat. Jag kan göra allt jag vill på mina restauranger. Jag har flera drömmar, jag fantiserar mycket! Livet är ett äventyr och man gör det till vad man vill." avslutar hon skrattandes:" Nästa projekt kanske blir en spansk hacienda med ... Bed & Breakfast ... och hästar "

Bellas maträtt: Späda spritärtor med tryffelbuljong, pancetta och pilgrimsmusslor.

Foto: Benita Marcussen

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel