Shop

Dominus Early Harvest 2020

Dominus Early Harvest 2020

Varje år produceras en ny Dominus Early Harvest på årets första skörd. Varje år är olja helt unik men gemensamt för samtliga är att de år efter år skördar otaliga internationella utmärkelser, priser och utmärkelser över hela världen. Årets olja är inget undantag - bland annat erhöll den 96 av 100 poäng i Flos Olei-guiden!

Passion, erfarenhet och stor smak!

Dominus Early Harvest, eller cosecha temprana på spanska, extra jungfruolivolja är resultatet av Francisco Montabes och Aracelli Vañós delade passion för extraordinär olivolja och deras massiva erfarenhet av att producera den.
Urvalet och insamlingen av de första oliverna genomförs i mitten av oktober under den första mognadsfasen av oliver. Det ger en intensiv friskhet i smak, arom och känsla samt ett högt innehåll av pro-vitaminer och antioxidanter. Oljan är intensivt grön och ren i sin färg på grund av dess höga klorofyllinnehåll och den luktar fruktig av gröna oliver med fina detaljer av nyklippt gräs, fikonträd, kronärtskocka, tomatväxt och gröna mandlar. Smaken är lite bitter och kryddig i en perfekt matchning och har en superb förnimmelse av färskhet.

Företaget Montabes Vañó - eller bara Monva - ligger i sluttningarna av bergskedjan Sierra Mágina i provinsen Jaén i södra Spanien där de förvärvade sin gård, Cortijo Virgen de los Milagros, redan 1972. Det är här Monva bedriver all produktion från start till slut enligt olika integrerade produktionsregler som garanterar högre miljöskydd.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel