Shop

Ekologisk limited edition - NuovoEvo olivolja från sicilianska Terraliva

Ekologisk limited edition - NuovoEvo olivolja från sicilianska Terraliva

Det har varit ett exceptionellt bra år för produktion av olivolja på Scicilien och Terraliva har därför beslutat att producera en bokstavligt talat unik olja i en begränsad upplaga. NewEvo heter den - eller NuovoEvo - och den produceras på den allra första oljan från oliverna som skördas allra först på hösten. Den är ren och ofiltrerad och bjuder på en smak full av fräschör och ungdomlighet och den är rik på antioxidanter och vitaminer.

Baserad uteslutande på Tonda Iblea-oliver

NewEvo Oil är baserad uteslutande på Tonda Iblea-oliver som endast finns på Sicilien. Denna olivsort kännetecknas av att ha en medium-hög fruktighet och vacker grön färg med gyllene nyanser. Dess doft har tydliga noter av tomat och vild mandel och smaken är perfekt avstämd mellan pikant och bitter. Den är naturligtvis ekologisk, liksom resten av Terralivas produktion som regelbundet kontrolleras av BIOS, den officiella myndighet som certifierar ekologiska produkter och företag.

Oljan besitter alla naturliga och sensoriska egenskaper man förväntar sig av en äkta olivolja och den tappas på en dekorativ halvliters flaska omedelbart efter produktion.

Naturlig produktion och siciliansk passion

Naturen har fått gå sin gilla gång i hjärtat av Monti Iblei, nära Siracusa, i den sydöstra delen av Sicilien. De gröna olivlundarna ligger 700 meter över havets yta. Alla olivträd är minst 100 år gamla, och Tino använder varken gödning eller pesticider, inte ens konstbevattning görs här. Han
smakar på oliverna direkt från trädet. Det är så han också hittar den exakt rätta tidpunkten för skörden.

Tino Cavarra berättar själv med stolthet att Terralivas olivolja odlas med passion, omsorg och respekt för naturen.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel