Shop

Ekologisk limited edition - nya NuovoEvo från Terraliva är här

Ekologisk limited edition - nya NuovoEvo från Terraliva är här

Vi är verkligen inne i årets olivoljesäsong med alla nyproducerade olivoljor!

Förra året beslutade sicilianska Terraliva sig för att producera en unik olja i begränsad upplaga för att fira en exceptionellt god olivskörd - NuovoEvo kallas den på italienska, och den produceras av den allra första oljan från de allra första oliverna från den allra första skörden på året. Och eftersom Terraliva producerar några av de allra bästa olivolja på marknaden var det föga förvånande att NuovoEvo var en rungande framgång. Så även i år har Terraliva beslutat sig för att göra en unik produktion i begränsad skala från den första skörden. Precis som förra året blir den vacker, ren och ofiltrerad – precis som naturen.

NewEvo Oil är baserad uteslutande på Tonda Ibleaoliver som endast finns på Sicilien. Denna olivsort kännetecknas av att ha en relativt hög fruktighet och vacker grön färg med gyllene nyanser. Dess doft har tydliga noter av tomat och vild mandel och smaken är perfekt avstämd mellan pikant och bitter med en renhet och rundhet som är få oljor förunnat.

Förra årets upplaga var mycket uppskattad för sin utsökta smak och kvalitet, och det skulle vara konstigt om det inte är samma för årets upplaga. Hela terralivaproduktionen är ekologisk, och arten och odlingen av deras oliver pågår ostört på 700 meters höjd mitt i hjärtat av Monti Iblei, nära Siracusa på den sicilianska östkusten. De vackra olivlundarna slingrar sig bortom terrängen, och de över 100 år gamla träden står i lugn och ro i lycksalig okunnighet om gödningsmedel, bekämpningsmedel, bevattning och andra onaturliga processer. Terraliva respekterar naturen fullt ut.

Naturlig produktion och siciliansk passion

Naturen har fått gå sin gilla gång i hjärtat av Monti Iblei, nära Siracusa, i den sydöstra delen av Sicilien. De gröna olivlundarna ligger 700 meter över havets yta. Alla olivträd är minst 100 år gamla, och Tino använder varken gödning eller pesticider, inte ens konstbevattning görs här. Han smakar på oliverna direkt från trädet. Det är så han också hittar den exakt rätta tidpunkten för skörden.

Tino Cavarra berättar själv med stolthet att Terralivas olivolja odlas med passion, omsorg och respekt för naturen.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel