Shop

Gastro Import Sverige fyller 25 år!

Gastro Import Sverige fyller 25 år!

Under vecka 20 firar vi att Gastro Import startades upp i Sverige för 25 år sedan. Gastro Import grundades i Danmark 1988, startades upp i Sverige 1996 och senare även i Norge. Vi firar hela vecka 20 med fantastiska priser på några av våra mest uppskattade produkter som nästan alla funnits med sedan starten i Sverige! Kontakta oss för mer info om kampanjen. Här nedan följer några ord från vår VD.

Från kastruller till gastronomiska höjder – Gastro Import Sverige fyller 25 år!

Allt startade 1996 när jag blott 25 år gammal arbetade som kock och en säljare valsar in i köket bärandes på en stor koffert fylld med delikatesser.

Oanmälda besök tenderade alltid sluta med att säljaren fick vända i dörren men den här gången blev det annorlunda. Säljaren var från Gastro Import, ett företag som grundades i Danmark 1988 av Erik Nielsen och som år 1996 ville prova lyckan i grannlandet Sverige. Efter ett kort möte med säljaren bokade jag ett nytt med grundaren Erik och inom loppet av några veckor rattade jag både Gastro Import Sverige och en liten Ford Ka genom Stockholms gator på jakt efter nya kunder. Vi blev snabbt fler säljare och tre år senare var vi representerade i både Malmö och Göteborg.

När Gastro-teamet växte, växte även sortimentet och idag är vi 16 anställda i Sverige och vårt sortiment består av ca 1 250 artiklar. Lager och inköp finns fortfarande i Danmark men kommunikationen är tät och vi levererar över hela Sverige.

Drivkraften under dessa 25 år har alltid varit att förmedla den passion för mat som finns i Sydeuropa, att hitta och berätta om hantverket hos små producenter och bönder som i generationer odlat och producerat matjuveler som tidigare bara funnits lokalt. Sökandet pågår ständigt efter nya innovativa och duktiga producenter som vi vet finns överallt i alla länder och vi ser det som vår uppgift att förmedla dessa vidare till er kära kunder – vilket vi gör med ett leende på läpparna bärandes på en koffert fylld med delikatesser.

Trender kommer och går men produkter tillverkade med kärlek och varsamhet för naturen består. Innovation ger oss nya möjligheter att utveckla produkter på ett mer hållbart sätt för kommande generationer. Det tror vi är framtiden. Jag är otroligt stolt över att Gastro Import Sverige fyller 25 år! Vi är redo för nästa steg och kommer att fortsätta utveckla sortimentet tillsammans med er i minst 25 år till.

Tack till er alla kunder, gamla som nya. Utan er hade det inte varit möjligt.

2020 – har varit och 2021 är fortfarande extremt tuffa tider för alla inom  restaurangnäringen men vi kommer hålla ut och vara starkare än någonsin när det vänder. Så håll ut för det kommer att vända.

Varma hälsningar från
Andreas och alla Gastronauter

Andreas Claesson

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel