Shop

Gruyère Doux och Gruyère Vieux - nykomlingar i Terroir Suisse-familjen

Gruyère Doux och Gruyère Vieux - nykomlingar i Terroir Suisse-familjen

Terroir Suisse Selection har – tack vare sin djuplodande kunskap om schweiziska ostar – ett härligt, makalöst och framförallt välsmakande sortiment av olika Gruyère i sin varumärkesportfölj. Nu när vi lanserar nykomlingarna Doux och Vieux i samma serie är det med stolthet vi kan säga att vi har Sveriges mest heltäckande sortiment av Gruyère.

Starkast i Sverige på Gruyère

Schweiz är ett mytomspunnet land där småskalig tillverkning aldrig försvunnit, trots konkurrens från industriproduktion. Här finns fortfarande de mindre tillverkarna, som har bevarat både de uråldriga traditionerna och ostarnas lokala karaktär. Schweizarna är ett säreget folk som fascinerar genom sin kompromisslösa och pragmatiska hållning och när dessa egensinniga människor producerar ost uppstår magi! Terroir Suisse är ett fönster, och en ingång, till dessa människor och deras passion för sitt hantverk.

Den opastöriserade mjölken spelar huvudrollen i ostarna. Men också den friska alpluften, de frodiga ängarna med alpörter, det klara vattnet i bäckarna och inte minst den unika jordmånen – terroiren. Allt har betydelse för mjölkens smak och karaktär. Man behandlar mjölken varsamt och med respekt och utfodrar korna endast med friskt hö och utan ensilage. När det handlar om att skapa ost av världsklass är det egentligen enkelt och självklart, men ändå så svårt. Det är som med allt annat, det finns inga
genvägar!

Med nykomlingarna - den milda Doux som lagrats 6 månader och den kraftfulla Vieux med sina 20 månaders lagring -  kan vi stoltsera med hela sju stycken Gruyère med olika lagringstid och karaktär!

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel