Shop

Information kring Coronaviruset (Covid-19)

Information kring COVID-19

Vi som företag tar naturligtvis Covid-19 virusets framfart på största allvar och följer myndigheternas riktlinjer samt vidtar alla nödvändiga restriktioner.

Här nedan har vi sammanställt svar på frågor vi fått och information om läget för Gastro Import, våra varor och leveranser just nu.

Våra leveranser påverkas inte i någon större utsträckning just nu.

Våra transporter drabbas inte

Bring, kan fortfarande under rådande situation hämta varor från vårt lager i Köpenhamn och köra tillbaka med dem till Sverige. Det kan dock finnas risk för kö vid gränsen p.g.a. alla kontroller vilket i sin tur kan innebära en viss försening av leveranser. Vi har löpande kontakt med Bring och kontaktar samt informerar er så fort vi vet om det skulle drabba er leverans.

Hur påverkas transporterna från våra leverantörer från länder i Europa ?

För närvarande upplever vi inga problem med varken beställningar eller leveranser från våra leverantörer. Även när Europa var som mest nerstängt så löste våra leverantörer och transportörer uppgiften på bästa sätt. Livsmedelstransporter var och är fortfarande undantagna restriktionerna och får därmed fortfarande färdas genom landsgränserna vilket gäller i hela Europa. 

Bring har infört försiktighetsåtgärd när du mottager dina varor

Vid leverans av varor kommer Bring tills vidare inte längre att låta mottagaren skriva under på deras handdatorer på grund av smittorisken. Föraren registrerar leveransen och GPS-koordinater registreras automatiskt vid leverans.

Kan kartongerna/varorna föra smittan vidare?

Gällande oro för att våra produkter skulle kunna föra vidare smitta måste det betonas att det inte finns någon anledning för oro att smittas av Coronavirus från dem: Enligt svenska Folkhälsomyndigheten kan viruset inte överleva på ytor i mer än 48 timmar. Eftersom transporttiden överstiger 48 timmar finns det ingen risk överhuvudtaget. 

Vi har en nära dialog med våra leverantörer, transportörer och kunder samt håller givetvis löpande ett öga på situationen och är beredda att agera utifrån hur situationen förändras.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel