Shop

Läckra nyheter som flörtar med hösten

Läckra nyheter som flörtar med hösten

Sensommaren är här och våra nyheter är därför en liten flört med hösten. Låt oss börja i vackra Piemonte med vår underbara leverantör Prunotto som bland annat står bakom våra smakrika ekologiska tomatprodukter och fruktfyllda marmelader. Nu kommer de med tre nya läckerheter: kompott av amarenakörsbär, kastanjekräm med kaffe och en italiensk julmarmelad som består av apelsin, björnbär, vinbär och blåbär. I Italien använder de den sistnämnda under julen som tillbehör till anka, kalkon, fläskstek, blåmögelost eller färskost.

Saucisson med karljohansvamp

Vi utökar vårt franska sortiment med en ny variant av de populära smaksatta saucissons som vi redan har en serie av, med bland annat smaksättningarna oliver och Roquefort. Det senaste tillskottet är med karljohansvamp, som är ett välkommet tillägg nu till hösten

Tartar på alger

Vill du bjuda på en ny smak så varför inte prova vår nya tartar tillverkad av alger. Använd den som smaksättare till rätter med rökt lax eller andra fiskrätter.

Bild på algtartar

Krispiga valnötter

Vi är många som älskar nötter och därför har vi tagit hem några extra stora och fina valnötshalvor av chilenskt ursprung som bearbetats i Spanien. Krispiga och goda som snacks eller till sallader!.

Bild på valnötter

Mjöl till fina bakverk

Sedan har vi vårt nya franska Gruau-mjöl. Det är ett typ T45 som refererar till halten mineraler i mjölet, vilket i detta fall är 45 gram per 10 kilo mjöl. Mjölet är tack vare mineralhalten mycket fint, vitt och mjukt och speciellt lämpligt för söta bakverk som brioche och wienerbröd.

Bild på mjöl

Fregola Sarda från Sardinien

Fregola Sarda är en typisk pasta från Sardinien som tillverkas av mannagryn och har formen av små oregelbundna bollar där denna varianten är medium i storlek. Det är en av de mest typiska pastasorterna från Sardinien och där används den främst till klassiska skaldjursrecept men även i soppor, kött eller grönsaksrätter.

Bild på Fregola Sarda

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel