Shop

Nocellara del Belice - en perfekt oliv

Nocellara del Belice - en perfekt oliv

Nocellara del Belice är uppkallat efter Belicedalen på sydvästra Sicilien och är P.D.O.-skyddat enligt EU-lagstiftningen. En av dess fina egenskaper, förutom sin unika smak, är att det är en multifunktionell oliv som både kan pressas till utsökt olja eller njutas i sin rena fasta form.

Fyra generationer - en passion

Grundades 1912 av farfars far Salvatore Miccio, övertogs av farfar Giuseppe Miccio och överfördes senare till fadern Giovanni Miccio och från honom vidare till sönerna Giuseppe, Salvatore och Vincenzo, som idag driver företaget Miccio Srl, som med all klarhet kan kategoriseras som ett familjeföretag med en gemensam familjepassion.

Farfars far Salvatore odlade och sålde oliver i liten skala på den tiden och på den tiden såldes det mesta i det lilla företaget genom handelsresande men efter att Giovanni och särskilt hans tre söner tog över har företaget utvecklats enormt. Å ena sidan genom ett dedikerat tillvägagångssätt för att odla de bästa oliverna någonsin och å andra sidan genom att modernisera processerna och produktionen avsevärt vid fabriken i Terzigno som ligger vid foten av vulkanen Vesuvius.

Nocellara - stolthet och tradition

Miccio producerar flera olika typer av oliver, men döljer inte att det är de unika Nocellara-oliverna som är företagets stolthet och framtid. Det är en siciliansk olivsort som handplockas och odlas enligt traditionella metoder för att bibehålla dess kvalitet och naturlighet så mycket som möjligt. Nocellara används både till olja och som bordsoliver och de är särskilt lämpliga som det senare med sitt krispiga kött som lätt lossnar från kärnan samt dess behagligt söta smak, fina textur och balanserade syra. Miccio använder faktiskt en väldigt speciell och gammal process som tar bort bitterheten utan att kompromissa med den vackra gröna färgen och det krispiga köttet, vilket innebär att Nocellara sötma framhävs på ett elegant sätt.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel