Shop

Pasta Valentinis – pastakonst från det genuina Toscana

Pasta Valentinis – pastakonst från det genuina Toscana

”Naturligt gott” lyder Pasta Valentinis slogan, och det är svårt att vara oense när du dyker in i familjeföretaget och deras produkter.

Genuina råvaror från Toscana

Bra pasta börjar med ordentligt mjöl och alla korn som används av Pasta Valentini odlas i Toscana på en höjd av 400 meter i Foreste Casentinesi National Park, nära det UNESCO-skyddade naturreservatet Sasso Fratino. Här har kornen nära perfekta förhållanden och när de skördats går resan vidare till den gamla kvarnen där kornen mals långsamt och försiktigt med hjälp av stenar. Denna process säkerställer att viktiga vitaminer och näringsämnen som vitamin E och B, fibrer, salt mineraler och antioxidanter inte bryts ner. Därefter startar själva pastaproduktionen med enbart färska italienska råvaror som bland annat DOP-certifierad toskansk skinka, lokal toskansk ricotta och pecorino, IGP-certifierad mortadella från Bologna, den vita vårtryffeln från Toscana samt Burrata och tomater från Puglia.

En familj, massor av tradition, en gemensam passion

I mer än 40 år har familjen Valentini odlat spannmål och producerat pasta. Pierluigi är mannen och pappan som grundade allt med det enkla uppdraget att göra bra och ärlig färsk pasta till folket. Nu har den yngre generationen tagit över i form av de tre syskonen Patrizio, Francesco och Monica, som för vidare Pierluigis principer, men Pierluigi lever vidare i produkterna och den passion som omger dem. Av denna anledning har de tre syskonen också valt att ha Pierluigis underskrift som logotyp och som ett tecken och en garanti för den kvalitet som han var ansvarig för och som de uppfostrades med.


Da Vinci och Michelangelo  - och Valentini

Toscana är känt för sin stora konst; Michelangelo, Da Vinci, Donatello, etc. etc. – men vad har det med pasta att göra? Kanske ingenting direkt men det stora konst- och kulturarv som råder i och runt Toscana är så djupt rotat i lokalbefolkningen och Pasta Valentini är inget undantag: ”Vi är konstnärer och vi gör vackra produkter i ovanliga storlekar och med överraskande smaker”, säger de. Och detta är bara en av anledningarna till att vi på Gastro Import är stolta över att ha Pasta Valentini som en av våra leverantörer!
Buon appetito!

Pasta

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel