Shop

Raclette och fondue från Terroir Suisse

Raclette och fondue från Terroir Suisse

Raclette och ostfondue en klassiska schweiziska rätter och man kan till och med kalla det schweizarnas nationalrätt. Löjligt enkelt att förbereda och onödigt gott, tillagas vid bordet och får alla att umgås och trivas. Vi har valt ut flera reclette- och fondueprodukter ur Terroir Suisse fantastiska sortiment. du ser de alla i produktlistningen nederst på sidan.

Raclette - löjligt enkelt, onödigt gott

Enligt legenden uppstod traditionen med raclette uppe i schweiziska alperna, när en herde råkade lägga sin ost för nära glöden. För att rädda den smältande osten skrapade han upp den på en skiva bröd – racletten var född (franskans racler betyder just att ”skrapa”). Och det är schweizarna som anses absolut bäst på att tillverka denna läckerhet.

Traditionellt äter man Raclette tillsammans med mandelpotatis, syltlök och cornichon. Egentligen finns det inga begränsningar för vad du kan ha till, alltifrån kokta grönsaker till kallskuret är toppen. Till Raclette serverar schweizarna gärna örtte, Kirsch eller vitt vin som Riesling och Pinot Gris. Raclette ska njutas tillsammans med det sociala umgänget i fokus.

”En Guete” som de säger i Schweiz (Smaklig måltid).

Ostfondue
- En schweizisk klassiker

Fondue

Schweizisk Fondue från Terroir Suisse! Färskt riven Gruyère, Vacherin Fribourgeois och någon alpost, vin, kirsch och maizena. Klipp upp påsen, värm upp i vattenbad, släng i lite hackad vitlök, et violá! Nu tar vi in tre varianter från Terroir Suisse Selection som håller samma höga kvalitet som resten av sortimentet från serien. Original, Prosecco eller Trüffel; 600g av fullständig njutning som är färdig att använda, lägg den i en caquelon (fonduegryta) och värm på medelhög värme tills osten har smält och konsistensen blir krämig.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel