Shop

Rallyförare designar Castillo de Canenas första dagenflaskor

Rallyförare designar Castillo de Canenas första dagenflaskor

Rallyföraren Carlos Sainz designar den 15:e utgåvan av Castillo de Canenas första dagen olivoljor.

Det byggs upp en stor spänning och förväntan varje år inför avslöjandet om vilken spansk personlighet inom kultur, konst, litteratur, sport eller vetenskap som kommer utforma etiketten på Castillo de Canenas eftertraktade olivolja som produceras på oliver från den första skördedagen.

I år har valet fallit på förre rallyvärldsmästaren Carlos Sainz, som också är far till Formel 1-stjärnseedade Carlos Sainz Jr, så han har verkligen rally i ådrorna och nu har han lagt till lite konstnärligt dropp. Carlos Sainz fick den prestigefyllda spanska prince of Asturias Award inom idrotten tidigare i år och nu fått den stora äran att utforma årets etikett på uppdrag av Castillo de Canena. Han följer därmed fotspåren av stora personligheter som författaren Juan Eslava Galán, dansaren Sara Baras, filmaren Alex de la Iglesia, sångaren Raphael och Alejandro Sanz, Formel 1-föraren Fernando Alonso, basketspelare Pau Gasol, tjurfäktare Enrique Ponce, skådespelaren Juan Echanove och sopran Ainhoa Arteta.

Årets val av Carlos Sainz beror delvis på att han står för samma värderingar som de spanska bönderna har – inklusive hårt arbete, uppoffringar och en kontinuerlig strävan efter perfektion och högsta kvalitet.

Den röda flaskan med dekorativa etiketter har gradvis blivit lite av en ikon bland olivoljor och flaskorna är också eftertraktade eftersom de produceras endast i ett begränsat antal av 10.000 stycken Picual och 10.000 stycken Arbequina.  
Arbequinaolivolja kännetecknas av en välbalanserad, gräsig, mild och fin smak medan picualolivoljan vanligtvis är mer kraftfull, mer intensiv, pepprig och fruktig i smaken.

Självklart får vi också en del här på Gastro Import, de landar på lagret den 13 november.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel