Shop

Raclette - Schweizarnas nationalrätt

Säsongen för raclette och fondue är äntligen här!

Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. Löjligt enkelt att förbereda och onödigt gott, tillagas vid bordet och får alla att umgås och trivas.

Raclette - Schweizarnas nationalrätt

Enligt legenden uppstod traditionen med raclette uppe i schweiziska alperna, när en herde råkade lägga sin ost för nära glöden. För att rädda den smältande osten skrapade han upp den på en skiva bröd – racletten var född (franskansracler betyder just att ”skrapa”).

Och det är schweizarna som anses absolut bäst på att tillverka denna läckerhet. Traditionellt äter man Raclette tillsammans med mandelpotatis, syltlök och cornichon. Egentligen finns det inga begränsningar för vad du kan ha till, alltifrån kokta grönsaker till kallskuret är toppen.

SOCIALA UMGÄNGET I FOKUS

Till Raclette serverar schweizarna gärna örtte, Kirsch eller vitt vin som Riesling och Pinot Gris. Raclette ska njutas tillsammans med det sociala umgänget i fokus.

Våra Raclette i Terror Suisse Selection finns i fyra varianter, Raclette Classic, Raclette Peperoni, Raclette Grönpeppar och Bondraclette. Nytt för i år är att alla finns i hel ost på 6 kg och konsumentpackad på ca 200 g.
Går att beställa nu!

”En Guete” som de säger i Schweiz (Smaklig måltid).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fondue

Färsk ostfondue

- EN KLASSIKER FRÅN SCHWEIZ

Schweizisk Fondue från Terroir Suisse! Färsk, riven Gruyère, Vacherin Fribourgeois, alpost, vin, kirsch och maizena färdig att värma och servera. Klipp upp påsen, värm upp i vattenbad, släng i lite hackad vitlök, et violá! 

Våra tre varianter av färsk ostfondue från Terroir Suisse Selection håller samma höga kvalitet som resten av sortimentet från serien. Original, prosecco eller tryffel; 600g av fullständig njutning som är färdig att använda, lägg den i en caquelon (fonduegryta) och värm på medelhög värme tills osten har smält och konsistensen blir krämig.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel