Shop

Spansk smak, sprödhet och hantverk

Sydeuropeisk smak, sprödhet och hantverk

Spanjorer är exceptionellt duktiga på att få ingredienser att framträda på rätt sätt i både smak, karaktär och konsistens - något som sex av de nya produkter är utmärkta exempel på. Fransmännen bidrar med höstens godaste terrine de Campagne och italienarna bjuder på en av sina specialiteter; grillade grönsaker.

Rotfruktschips från Torres

Vår leverantör av gourmetchips, Torres, producerar nya, spännande och spröda produkter. Här ovan ser ni en ny påse som innehåller härliga rotfruktschips av noga utvalda lokala palsternackor, rödbetor och sötpotatis.

Klassiker med touch

Gazpacho; en av Spaniens största klassiker, i nivå med paella, pimentón och patatas bravas. Den produceras normalt på en bas av solmogna tomater men nu har vi fått in en spännande och innovativ variant från våra goda vänner från Villaolivo. Den innehåller 15 % rödbetor utöver de klassiska ingredienserna och de har fortfarande en god friskhet och en touch av tomat, gurka och paprika.

Sedan har vi ju tortillan - la tortilla española - den spanska ”kakan” av potatis och ägg som i princip passar att äta när som helst på dagen; som tapas eller som en egen måltid. Vår variant kommer från Riojaregionen och är producerad på uteslutande färska råvaror; ägg, potatis och lök - en vinnande kombination.

Asturias och queso azul

Asturias är en region högst upp i norra Spanien som fungerar som ett självständigt furstendöme. Här ligger bl.a. städerna Oviedo och Gijón och området ligger vackert utmed Biscayabukten. Här produceras en unik blåmögelost – queso azul – som  går under namnet Peralzola. Detta är en stor läcker ost som lagrats i fyra veckor i någon av de många naturliga grottorna i Asturias.

Franska terriner och grillade grönsaker

Vi får också in tre stycken terrine de Campagne där två av dem är smaksatta med plommonbrännvin och piment d'espelette. Två förpackningar av grillade grönsaker i lag och även en ny ekologisk Polpa di pomodore.

tre bilder

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel