Shop

Stjärnregn över Riserva del Fondatore

Stjärnregn över Riserva del Fondatore

Den legendariska fårosten hedrades med den högsta utmärkelsen i form av tre stjärnor på Great Taste Awards som nyligen gick av stapeln. Lillebror Pecorino Toscano fick också en stjärna.

Riserva del Fondatore är skapad som en hyllning till mejeriets grundare, Duilio Fiorini, av hans dotter Angela Fiorini och är en av de mest uppskattade ostarna på marknaden. Duilio Fiorini är bland annat känd som "rollkonstnären av toskansk Pecorino" och passande nog är Riserva Del Fondatore en helt formidabel fårost. Den mognar i minst fyra månader och produceras endast i begränsat antal årligen. Vid årets upplaga av Great Taste Awards, som arrangeras och hålls av den prestigefyllda Guild of Fine Food, blev nästan 13.000 olika matvaror och drycker betygsatta och endast 1,6 procent av dessa produkter tilldelades den högsta utmärkelsen; de 3 stjärnorna, av den kvalitetsmedvetna juryn som består av över 500 experter från den gastronomiska scenen.

Pecorino Toscano belönade också

"Lillebrorsan" blev inte heller snuvad! Pecorino Toscano är en klassisk fårost från Toscana - och enligt vår uppfattning den bästa Pecorino på marknaden - och den belönades med en stjärna.

Det är en fast ost, där den fina balansen mellan mjölk, löpe, salt och lagring ger den en rik, stark och harmonisk smak till den något torra sidan.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel