Shop

Världens bästa ost - Rogue River Blue

Världens bästa ost - Rogue River Blue

Gastro import har, som de enda i Sverige lagt händerna på ett begränsat parti på 20 stycken av den fantastiska Rogue River Blue som nyligen vann den otroligt eftertraktade utmärkelsen världens bästa ost på World Cheese Awards i Bergamo.

Första amerikanska osten som vinner titeln

Det är det amerikanska mejeriet Rogue Creamery som står bakom Rogue River Blue och detta är första gången som en amerikansk ost vinner den prestigefyllda titeln. För oss var det ingen enorm överraskning att det var just Rogue Creamery som blev den första med sin Rogue River Blue.

Rogue Creamery har under senare tid varit föregångare för den amerikanska ostproduktionens snabba utveckling och vi hade faktiskt äran att införa Rogue River Blue till den svenska marknaden redan 2015 tillsammans med några andra amerikanska ostar. Vi har med andra ord länge känt till dess stora smaker och potential som vi nu är glada och stolta över att kunna presentera för alla våra kvalitetsmedvetna kunder.

Rogue River Blue är en otroligt välsmakande ekologisk blåmögelost som endast produceras under en begränsad tid på hösten när mjölken är tjockare och har en högre fetthalt. Den produceras på komjölk från lokala besättningar i området runt Rogue River Valley i Oregon och grottlagras i nio till 11 månader innan de bäddas in i blad från Syrahvinrankor som har marinerats i päronlikör. Kombinationen av blåmögel och päronlikör spelar en stor roll i Rogue River Blues helt unik smak och vinnande koncept.


Vi har fått tillgång till ett mycket begränsat antal så skynda dig att beställa din ost innan de tar slut! De finns att förbeställa redan nu och kommer till vårt lager i början av december.

R

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel