Shop

World Cheese Awards 2019

World Cheese Awards 2019

World Cheese Awards, som i år hölls i italienska Bergamo, är avklarad. Det är världens ledande tävling för ost, där cirka 3800 ostar från 42 länder bedöms av 260 internationella domare, däribland vår egen inköpsdirektör Catherine Fogel. Det blev även i år en riktigt festlig dag för Gastro Import, eftersom ett stort antal av våra underbara ostar deltog i tävlingen och fick erkännande för sin goda kvalitet, faktiskt hela 18 stycken(!).

Världens bästa ostar utses

The Guild of Fine Food höll den 32: e upplagan av sin berömda World Cheese Award i Bergamo i Italien. Det är ett enormt evenemang som omsorgsfullt väljer ut och delar ut medaljer till världens bästa ostar och dessutom utnämner en till den bästa av de bästa. Även detta året deltog flera av våra duktiga leverantörer med sina ostar och de fick flera fina medaljer och utmärkelser, bland annat fem guldmedaljer och två superguld (Epoisse och vår ekrökta engelska cheddar). Dessutom kan vi glädjas över fem silvermedaljer och sju bronsmedaljer. Du kan se alla vinnarostarna längst ner på sidan.

3800 ostar - bara en kan bli bäst

Fast, rökt, vit, kitt, blå, vällagrad, unga och färska ostar ska smakas och bedömas i tävlingen. Till detta finns det en panel med 260 domare från hela världen såväl som en "Super Jury" bestående av 16 internationella experter och specialister - inklusive Gastro Imports egen Catherine Fogel; vår skickliga inköpsdirektör - som i slutändan väljer det bästa av de allra bästa.

Innan "världens bästa ost" kan utnämnas delas de 260 domarna upp i mindre grupper som ansvarar för ett bord där de ska dela ut guld-, silver- och bronsmedaljer till ostarna som de tilldelats. Bordets bästa ost får utmärkelsen "Supergold" och går vidare till den slutgiltiga tävlingen där en Super Jury utser världens bästa ost. Av de 84 Super Gold-ostar som valdes ut i år fick de 16 Super Jury-domarna välja ut vilka som gick vidare till finalen.


Världens bästa ost – en välkänd ost hos Gastro Import

Årets bästa ost är Rogue River Blue! En amerikansk ost som vi som den enda leverantör i Scandinavian hade i vårt sortiment redan 2015 och nu kan vi glädjande meddela i skrivande stund är Rogue River Blue faktiskt på väg tillbaka i vårt sortiment och vi ser verkligen fram emot att ge dig chansen att smaka på det. Vi vet inte det exakta ankomstdatum ännu, men följ oss på denna sida eller på vår Facebook för att hålla dig uppdaterad.

World Cheese Awards 2019-2020 World Cheese Awards 2019-2020

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel