Shop

Wyngaard från Nederländerna - ost som på farfars tid

WYNGAARD FRÅN NEDERLÄNDERNA

Farfar Piet började handla med ostar 1936. Hans jobb var egentligen att leverera mat till bönderna i Woerdenregionen i Nederländerna men han började ta emot betalning i ost och gradvis insåg han att ost började bli en viktigare och viktigare handelsvara. Han bestämde sig för att satsa på ost istället och köpte ett gammalt lager från 1906 som låg precis vid floden Rhen dit ostarna kunde levereras med båt.

ost som på farfars tid

Hans son Jan tog över företaget 1947 och han började uteslutande fokusera på ostarnas lagringsprocess. Företaget utvecklades i jämn takt och idag har den tredje generationen av familjen tagit steget in. De lagrar fortfarande sina ostar utifrån samma genuina hantverkstraditioner som deras farfar använde och ostarna lagras fortfarande i det gamla lagerhuset vid floden Rhen. Här utvecklar ostarna en underbart speciell doft och smak som inte kan imiteras i de moderna lagringskamrarna.

Lagras långsamt vid kanten av floden Rhen

Ostarna lagras långsamt och får mogna i det unika mikroklimatet där det sker naturliga förändringar i temperatur och fuktighet. Ostarna vänds och borstas en gång i veckan och de flesta ostarna från Wyngaard är tillverkade av mjölk från kor som äter färskt sommargräs. 

Vi har sedan tidigare ett utmärkt urval av Wyngaardostar i vårt sortiment och nu får vi in fyra nya varianter i konsumentförpackning. En är tillverkad av getmjölk och de andra tre av komjölk.

Bild på Wyngaards lagringskammare och ostar

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel