Shop

BROCÉLIANDE

BROCÉLIANDE

Franska klassiska charkuterier

Brocéliande startades 1979 och tog sitt namn från den närliggande skogen med samma namn. De är specialiserade på att producerar klassiska franska charkuterier som Rosette du Lyon men även andra lufttorkade korvar, salami, saucissons samt de ljuvliga minikorvarna "grignotons" som är några av våra mest populära produkter.

Kooperativ med

små hantverksproducenter

Brocéliande tillverkar fortfarande sina produkter enligt gamla recept och metoder även om det idag är ett högteknologiskt och avancerat produktionsföretag. De jobbar hållbart och strukturerat men lyckas ändå behålla småskaligheten i det stora eftersom det är uppbyggt som ett kooperativ där hundratals uppfödare och slaktare i nordvästra Frankrike alla gör sin del i kedjan på ett hantverksmässigt vis.  

Viktigt med

Kvalitet och spårbarhet

Kvalitet, smak och spårbarhet är viktiga ledord för Brocéliande. De har stor respekt för djurens välbefinnande. Företaget ligger i Loireområdet och är Frankrikes fjärde största köttproducent. Således lever företaget inte helt upp till den romantiska bilden av en madame och monsieur som står och tillverkar allt för hand som i gamla dagar. Men effektivitet är ej att förringa, särskilt inte när det går hand i hand med kvalitet!

Viktigt med

Smaken och råvaran

Kvaliteten genomsyrar verkligen allting Brocéliande producerar - ingen kan mäta sig med dem när det gäller smak och råvaror. De tillverkar flera fantastiska lufttorkade korvar och har även ett ekologiskt sortiment men det är kanske deras lufttorkade minikorvar, så kallade grignotons, som är den produkt de flesta känner till och uppskattar från Brocéliande. Hög kvalitet och fina råvaror är de parametrar som vi först och främst tittar på när vi väljer att ta in en produkt i vårt sortiment så på det sättet känns Brocéliandes produkter som en självklarhet.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel