Shop

CasArrigoni - Traditionella norditalienska ostar

Cas'Arrigoni

– Traditionella norditalienska ostar

CasArrigoni producerar själv regionala ostar enligt de klassiska tillverkningsmetoder som det finns en lång tradition kring i Val Taleggio. Allt tillverkas av lokal mjölk och de har även blivit specialister på att lagra ostar från andra småproducenter i närområdet.

Familjefirma

från Lombardiet

Det äkta paret Tina och Alvaro Ravasio står bakom mejeriet CasArrigoni som skapades av Tinas familj för mer än 40 år sedan. Idag är deras dotter Adele också en del av familjeföretaget och det är henne du ser på bilden här bredvid.

Det ligger i en liten pittoresk dal ca 1000 meter över havet, där de bruna alpkorna betar ute året runt i de rena och oförstörda grönskande bergslandskapen.

30 % av de italienska DOP-ostarna

är från Lombardiet

Vi befinner oss i den norditalienska regionen Lombardiet som har en lång tradition av osttillverkning - hela 30 % av  italienska DOP-märkta ostar kommer härifrån. Till exempel är osttyper som Taleggio och Gorgonzola typiska för denna region och produceras endast här.

 

Tradition och nyskapalse

CasArrigoni producerar regionala ostar enligt traditionella traditioner i Val Taleggio, av lokal mjölk och de är också specialister på att lagra andra småproducenters ostar i närområdet. De har därför ett stort urval av både kända ostar, som Taleggio och Gorgonzola, och mindre kända ostsorter i sortimentet som till exempel komjölkmozzarella och Pecorino, men också blåmögelost och Taleggio-inspirerade ostar av getmjölk. Vad du än söker så lär nog CasArrigoni ha en ost som faller dig i smaken.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel