Shop

Caseificio dell’Alta Langa - Underbara färskostar från Piemonte

Caseificio dell’Alta Langa

Underbara färskostar från Piemonte

Caseificio dell’Alta Langa ligger i Bosia, mitt i mellan Alba och Cortemilia i den norditalienska regionen Piemonte. Ett frodig och grönt område, känt för sitt vin och sin mat där osten är en stor del.

Små färska ostar

Caseificio dell’Alta Langa har specialiserat sig på att göra små färska ostar av mycket hög kvalitet, tillverkade av mjölk från både ko, får och get. Alla ostar är uppkallade efter små byar i Cuneo-provinsen där Alta Langa har sin verksamhet.

Varje ost har sin egen unika karaktär

Några av ostarna görs på en typ av mjölk, andra tillverkas av en blandning av två eller tre mjölksorter. Gemensamt för alla ostar är att de är fasta, mjuka, krämiga, milda och lätt syrliga på samma gång men samtidigt skiljer de sig i smak och konsistens eftersom de tillverkas av olika typer av mjölk. Detta ger varje ost dess egen unika karaktär.

Traditionella lokala recept

Caseificio dell’Alta Langa använder traditionella lokala recept som varsamt och med stor respekt har anpassats till modern teknik. Råvarorna är viktiga och därför finns det inga tillsatser i Caseificio dell’Alta Langas ostar.

Bilden till vänster visar Maurizio Giovine från Caseificio Dell'Alta Langa på vårt kundevent Smaka på Gastro Import i mars 2017.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel