Alejandro - tillsatsfria korvar från Rioja
Namnet går i arv
Traditionen föreskriver att den förstfödde sonen i familjen döps till Alejandro och det händer även att man döper de följande sönerna till Alejandro också. Det har fötts många pojkar i släkten vilket har resulterat i att det nu finns flera stycken i familjeföretaget med namnet Alejandro. Framtiden är säkrad!
Naturliga ingredienser utan tillsatser
Familjeföretaget tillverkar ett brett sortiment av hantverkschorizo som består helt av naturliga ingredienser utan tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel. Det kan man verkligen känna i smaken. Det finns en korv för varje smak, mild, stark, rund, lång, tjock, tunn. Vissa är redo att avnjutas som de är, andra behöver tillredas lite i pannan eller på grillen först. Gemensamt för alla är den smak för kvalitet och tradition som Alejandro står för.
Grisar från närområdet
Grisarna strövar mestadels fritt och matas med färska grönsaker och vete. Embutidos Alejandro har en person anställd vars arbetsuppgift är att kontrollera att köttet håller den nivå av kvalitet som slutprodukten kräver. Grisarna kommer dels från egen avel men också från några få utvalda lokala grisuppfödare. De bästa grisarna väljs ut redan vid födseln och följs sedan noga ända tills den dagen då de slaktas, de är då 8-9 månader och väger ca 140 kilo. Man tar hand om hela grisen, inte bara de delar som skall användas för att göra korv. Genom denna noga kontroll vid uppfödning, slakt och produktion kan man spåra produkternas ursprung hela vägen.