Shop

Alejandro - tillsatsfria korvar från Rioja

Embutidos Alejandro

Tillsatsfria spanska chorizokorvar av hög kvalitet

En farfars far som gjorde chorizo ​​för hand, frigående grisar, spanska familjetraditioner och en hel del söner som heter Alejandro. Detta är ingredienserna i historien om Embutidos Alejandro. Historien om Alejandro börjar i staden Logroño, huvudstaden i den spanska regionen Rioja. Här öppnade farfar Alejandro för många år sedan det lilla slakteri som efter en kort tid blev en stor framgång. Efterfrågan på familjeföretagets handgjorda chorizos blev efter några år så stor att hans fyra barnbarnsbarn beslutade sig för att gå in och hjälpa till i företaget. Farfars fars småföretag har växt sig större och större och är sedan 1987 det genuina familjeföretaget Embutidos Alejandro som idag har 40 anställda.

Namnet går i arv

Traditionen föreskriver att den förstfödde sonen i familjen döps till Alejandro och det händer även att man döper de följande sönerna till Alejandro också. Det har fötts många pojkar i släkten vilket har resulterat i att det nu finns flera stycken i familjeföretaget med namnet Alejandro. Framtiden är säkrad!

Naturliga ingredienser utan tillsatser

Familjeföretaget tillverkar ett brett sortiment av hantverkschorizo som består helt av naturliga ingredienser utan tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel. Det kan man verkligen känna i smaken. Det finns en korv för varje smak, mild, stark, rund, lång, tjock, tunn. Vissa är redo att avnjutas som de är, andra behöver tillredas lite i pannan eller på grillen först. Gemensamt för alla är den smak för kvalitet och tradition som Alejandro står för.

Grisar från närområdet

Grisarna strövar mestadels fritt och matas med färska grönsaker och vete. Embutidos Alejandro har en person anställd vars arbetsuppgift är att kontrollera att köttet håller den nivå av kvalitet som slutprodukten kräver. Grisarna kommer dels från egen avel men också från några få utvalda lokala grisuppfödare. De bästa grisarna väljs ut redan vid födseln och följs sedan noga ända tills den dagen då de slaktas, de är då 8-9 månader och väger ca 140 kilo. Man tar hand om hela grisen, inte bara de delar som skall användas för att göra korv. Genom denna noga kontroll vid uppfödning, slakt och produktion kan man spåra produkternas ursprung hela vägen.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel