Shop

Familjen Fratepietro - Kärlek till olivträd

Familjen Fratepietro

Kärlek till olivträd

Tack vare en vision som strävar framåt utan att glömma sin historia, kännetecknas Fratepietro av unika produkter som produceras med intelligens i en kombination av traditionellt hantverk och teknisk innovation.

Passion genom generationer

År 1890, nästan ända nere i hälen på det stövelformade Italien, ärvde en 16-årig pojke sin älskade farfars livsverk - en gård placerad i den lilla staden Cerignola utanför Foggia i Apulien. Detta arv skulle visa sig ha stort inflytande på både Giovannis eget liv och hans efterkommande.

Giovanni var knappt mogen för att ta över gården men samtidigt tillräckligt ung för att ha ambitionen att utveckla den och genom åren växte den lilla familjen Fratepietro i takt med Giovans passion för sin mark och de vackra olivträd som växte där.

Giovannis stora kärlek till olivlundarna smittade med tiden över sig till hans tre söner - Carlo, Benedetto och Domenico – som också tog över gården och fortfarande idag är det ett familjeföretag; Azienda Agricola Fratepietro.

Tack vare faderns stora passion och kunskap om odling av oliver ägnade Carlo sitt liv till att studera olivträd och blev så småningom professor på Cerignolas lantbruksinstitut inom området. De två andra sönerna blev båda skickliga advokater men drev precis som sin far jordbruket parallellt.  Domenico, den ena av dessa söner, följde till slut sin stora passion för olivlundarna och ägnade sig senare helt åt jordbruk och familjeföretaget.

In i en ny modern era

När Domenico dog 1990, bestämde sig hans son, med namnet Giovanni, att följa i hans faders och farfaders fotspår. Genom riktade investeringar har han drivit företaget till en ny era av modern jordbruksproduktion som respekterar naturens egna cykler.

Idag fortsätter Giovannis fru och två söner driva och utveckla Azienda Agricola Fratepietro med samma stora engagemang som har karakteriserat företaget sedan starten och deras olivlund Bella di Cerignola, som är helt unik för det här området, har verkligen utmärkt sig på världskartan. Tack vare en vision som tittar framåt, utan att glömma sin historia, kännetecknas Fratepietro av unika produkter som produceras intelligent i en kombination av traditionellt hantverk och teknisk innovation.

Respekt för naturen

Bella di Cerignola är den största olivsorten i världen och odlas endast i Tavoliere-området i Puglia. Den finns i en svart och grön variant, har en karakteristisk långsträckt form och är både spröd och frisk i kött och smak.

På Fratepietro odlar man Bella di Cerignola med stor respekt för naturens egna cykler. Alla oliver väljs noggrant och handplockas när de har uppnått rätt mognad, varefter de konserveras i vatten och salt enligt gamla familjerecept.

Bella di Cerignola smakar fantastiskt gott, lyfter din aperitif till nya höjder och går perfekt hand i hand med lufttorkat kött och ost samt ostbaserade rätter. Den är formidabel till ett glas vin och ger din cocktail en spännande aromatisk injektion.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel