Fromagerie Jaques Delin
Tradition sedan 1969
Fromagerie Delin ligger i Gilly-lès-Cîteaux nära Dijon i Bourgogne och producerar ett antal för regionen typiska ostar. Mejeriet grundades 1969 av Jacques och Jacqueline Delin och idag drivs företaget av en av deras söner, Philippe som syns på bilden till vänster.
Endast lokal mjölk
Förutom den prisbelönta Brillat-Savarinosten har Fromagerie Delin ostar som t.ex. Fleur de Nuits-St-Georges, Langres och Cremeux de Bourgogne i sitt sortiment. De använder endast lokalt producerad mjölk från Bourgogne och Franche-Comté som samlas in varje dag. Deras starka rötter i området i kombination med erfarenhet och expertis garanterar kvaliteten på dessa fantastiska ostar.
Brillat Savarin var den första gastronomen
Brillat Savarinost är uppkallad efter den berömda franska författaren och gastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin som bland annat etablerade ordet "gastronomi" och står bakom citatet "Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är."
Brillat Savarin är en av våra mest populära och uppskattade ostar och den har vunnit många priser och utmärkelser genom åren. Ett måste på dessertbordet!