Shop

L’Esturgeonniére - kaviar med kvalitet och kulturarv

L’Esturgeonniére

Caviar med kvalitet & kulturarv

Den franska topproducenten L’Esturgeonniére från regionen Aquitaine i Bordeaux levererar caviar till flera av världens främsta Michelinrestauranger och till huset Petrossian, ett välkänt internationellt företag som köper och säljer kaviar.

24 sorters stör ger

24 olika typer av kaviar

Det finns 24 arter av stör i världen och därmed 24 olika typer av kaviar. L’Esturgeonniéres caviar kommer från en Sibirisk störart som heter Baeri. Det tar cirka 7-8 år innan stören är mogen nog för att kunna producera ägg. Det är en lång och teknisk process som hela tiden har stort fokus på kvalitet, hygien och hållbarhet på L’Esturgeonniéres fiskodling. Ägaren Michel Berthomier hade ett starkt fokus på miljöfrågor redan när anläggningen byggdes och företaget har fortsatt med det ända sedan dess.

Alla ägg är noga utvalda och det garanteras att deras caviar alltid är av högsta kvalitet och har en enhetlig storlek, färg och konsistens.

L’Esturgeonniére är

blåstämplade med EPV

L’Esturgeonniére är blåstämplade med EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant). Det är ett erkännande från den franska staten som delar ut detta prestigefulla erkännande till de utvalda franska företag som värnar om hantverk och kompetens som bidrar till ett levande kulturarv i Frankrike. På all färdig caviar är tillverkningsdatum angett och de har en hållbarhet på nio månader. Caviar ska förvaras kallt och serveras på is och bör öppnas 15-20 minuter före servering för bästa resultat. Vi säljer även små skedar i pärlemor som fullbordar njutningen.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel