Shop

Le Baume de Bouteville

Le Baume de Bouteville

Hantverksproducerad vinäger av högsta kvalitet

Le Baume de Bouteville är en hantverksproducerad fransk vinäger från byn Bouteville i Cognac-regionen i västra Frankrike. Den tillverkas av nyskördade Ugni Blancdruvor som härstammar från samma druvfamiljer som den världsberömda Trebbianodruvan och den vita St-Émiliondruvan.

Lagras på Cognacsekfat

Efter ”chauffe”-processen – där vinägern långsamt värms upp till 60 ° C i kopparkolvar – lagras Baume de Bouteville varsamt under flera år på ekfat som tidigare innehållit Cognac. Resultatet blir en mild och fruktig vinäger med en elegant touch som skiljer sig från den italienska balsamvinägern som produceras i Modena. I själva verket är syftet med Baume de Bouteville inte att kopiera eller reproducera traditionell balsamvinäger utan att skapa något med en tydlig fransk karaktär.

Hantverksmässig produktion

Grundaren och maître de chai (källarmästare) har varit ansvarig för den naturliga och hantverksmässiga produktionen samt urvalet och lagringen under många år. Hela produktionen i Bouteville sker i liten skala för att garantera högsta kvalitet. Vinägrarna framställs helt utan färgämnen eller tillsatser. Baume de Bouteville når ”hög kvalitet” efter tre års lagring och ”högsta kvalitet” efter ca 10 år.

Tre olika lagringstider

Eftersom druvornas kvalitet varierar från år till år - beroende på mikroklimat, soltimmar och årgång - är den slutliga produkten uppdelad i olika ” séléctions ”. Den unga Baume de Bouteville, ”l’Original” är en blandning mellan två och fem år gamla. De två vällagrade, ”vieille reserv” och ”reserv exklusiv”, lagras i sex respektive tio år.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel