Shop

Mangalicaskinka från Jamones Segovia - Spansk skinka i mästarklass

Mangalicaskinka från Jamones Segovia

Spansk skinka i mästarklass

Familjeföretaget Montenevado (även känt som Jamones Segovia) bildades 1898 och drivs idag av den fjärde generationen i familjen. Företaget ligger i den högt placerade orten Segovia nordväst om Madrid i den spanska regionen Castilla y León. Placeringen i sig är viktig och utgör en betydande del av historien, för här i den friska bergsluften råder det optimala förutsättningar för att lufttorka skinka enligt de traditionella metoder som Jamones Segovia gjort sig kända för.

Mangalicagris - ett av

Naturens små underverk

Jamones Segovia tillverkar både serranoskinka och Iberico Bellota av hög kvalitet men även olika charkuterier av den karakteristiska och unika Mangalicagrisen, som är en historia i sig.

I Ungern föds det upp en mycket speciell grisras med mycket snarlika egenskaper som Iberico-rasen. Grisen heter Mangalica och är ett av naturens små underverk. Köttet är av en mycket hög kvalitet, mycket smakrikt och har en markant fettmarmorering.

Föds upp i Ungern

men lufttorkas i Spanien

Rasen var mycket nära att dö ut men uppmärksammades för sina utmärkta kvalitéer av vår spanske skinkproducent Jamones Segovia och ingår numera i ett avelsprogram med syfte att bevara rasen.

För att inte riskera att förändra Mangalicagrisens mycket särpräglade egenskaper så föds den upp i dess naturliga miljö i Ungern, där de också slaktas. Efter transport till Segovia utanför Madrid saltas, lufttorkas och mognas skinkorna enligt gamla spanska metoder och traditioner av Jamones Segovia.

Det tillsätts

endast lite havssalt

Skinkan tillsätts endast lite havssalt och lufttorkas sedan i minst 24 månader. Hos oss hittar du denna fantastiska skinka både med och utan ben. I vårt sortiment hittar du även flera andra hantverksprodukter från Jamones Segovia, både Iberico Bellota och Serranoskinkor, den senare med flera olika mognadstider.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel