Shop

Mozzarella

Mozzarella

Brett urval av äkta italiensk handgjord mozzarella!

Under de senaste decennierna har vi fått uppleva hur de italienska ko- och buffelmjölkfärskostarna, mozzarella och burrata, gjort sina intåg på de svenska restaurangerna och matborden. Enkelt att förstå eftersom de populära ostarna är frestande både för ögon och mun och eftersom vi formligen älskar dessa läckerheter så har vi jobbat upp ett brett urval av äkta handgjord mozzarella.

Vad exakt är mozzarella?

Mozzarella är många saker; mozzarella gjord på buffelmjölk, mozzarella gjord på mjölk från speciella vattenbufflar från regionen Kampanien, mozzarella gjord på färsk komjölk, mozzarella i sfärisk form, flätad mozzarella, mini-mozzarella och så vidare och så vidare. Då nämnde vi inte ens burrata och stracciatella. Gemensamt för alla är den mjuka vita ostmassan med hög vätskehalt och den färska, milda och något syrliga smaken som inte kan göra något annat än att hänföra. En annan gemensam nämnare för de flesta mozzarellatyperna är att de är en del av vårt sortiment – alla av högsta kvalitet bör noteras. För om det finns en ost där du kan känna och smaka skillnaden mellan kvalitet och massproduktion så är det mozzarella.

Mozzarella för varje tillfälle

En del av det som gör mozzarella så populär är dess många anvädningsområden och dess milda, men delikata, mjölkiga smak.

Mozzarella är en av dessa unika produkter som bevisar sin storhet genom att kunna presenteras ensam - lite olivolja, ett varv på pepparkvarnen, lite flingsalt och ett gott bröd så du har i princip vad du behöver för att förföra smaklökarna.

De olika typerna av mozzarella kan dock användas i en myriad av konstellationer – vi insisterar dock på att själva produktens hantverk och renhet ska få spela huvudrollen.

Handplockade tillverkare

En av de saker som gör Gastro Import speciell är våra fantastiska leverantörer. Hela vår verksamhet bygger på en grund av alla skickliga producenter - ofta små familjeföretag - som i generationer har odlat och förfinat det traditionella hantverk som ligger till grund för deras produkter. Våra mozzarellaleverantörer är inget undantag.

Vi samarbetar med sex olika små mejerier - "caseifici" på italienska - som var och en utmärker sig med exceptionell mozzarella - möt dem här:

Våra producenter av färsk mozzarella

  1. Cigno från Agnadello, strax öster om Milano, har i mer än 50 år specialiserat sig på produktion av ricotta, scarmorza och mascarpone förutom mozzarella från färsk lokal komjölk.
  2. San Salvatore strax norr om Neapel producerar mozzarella gjord av mjölk från bufflar i regionen Kampanien - det vill säga den typ som kallas Mozzarella di Bufala Campana.
  3. Giordano i Novara i Piemonte-regionen levererar bland annat riven mozzarella av så hög kvalitet att den kan lyfta vilken pizza som helst.
  4. Campania Felix Caseificio Campania Felix har i över ett sekel tillverkat buffelmjölksmozzarella enligt devisen "djur som fodras bra och lever bra, producerar bra". De tillverkar också rökt buffelmozzarella och ricotta .
  5. Vår nyaste leverantör Gioiella ligger i regionen Apulien och gör några av de bästa burrata på marknaden. Det är också Gioiella som står bakom den briljanta Burrata al Gorgonzola; en unik symbios mellan två av Italiens bästa ostar.
  6. La Marchesa producerar ekologisk buffelmjölksmozzarella och ekologisk burrata. Deras ekologiska burrata fick en imponerande 2: a plats på World Cheese Awarrds 2017!
Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel