Salumificio Lovison - handgjord salsiccias från Italien
Stor respekt för sin omgivning
Hos Salumificio Lovison har man alltid visat stor respekt för sin omgivning och alla dess hantverks-
traditioner och detta genomsyrar hela verksamheten.
Allt kött kommer från regionen Friuli Venezia Giulia som ligger i en radie av 20 km från produktionsplatsen och det bearbetas inom två timmar efter slakt. Djuren utfodras uteslutande enligt satta välfärdsregler med korn och grönska från fälten. Lovison vördar fortfarande de gamla traditionerna så större delen av produktionen görs fortfarande för hand.
Högsta möjliga kvalitet
Högsta möjliga kvalitet uppnås tack vare utmärkta råvaror, gamla traditioner och äkta hantverk.
Salsiccian tillverkas av kött från grisens framdelar, såsom bog och karré och stoppas och binds för hand. Sedan lufttorkas de färska korvarna i 12 timmar i Lovisons mogningskammare.
Resultatet är en mediumhackad, köttig, klassisk italiensk salsiccia som kommer i sex varianter: naturell, chili, vitlök, salvia, fänkål och tryffel.
för lufttorkning av skinka och korv
Företaget hör hemma i den nord- italienska regionen Friuli-Venezia Giulia, en region känd för sina historiska traditioner att producera färska och lufttorkade charkuterivaror, inklusive den välkända San Danieleskinkan.
Vid floden Tagliamento skapas ett unikt mikroklimat genom att bergsluften blandas med havsbrisen och detta är optimala förhållanden för lufttorkning av skinka och korv.