Shop

Terroir Suisse - schweiziska premiumostar

TERROIR SUISSE

Schweiziska premiumostar

Terroir Suisseen är en fantastisk importör av schweiziska premiumostar. De makalösa ostarna och den djuplodande kunskap om schweiziska ostar som Terroir Suisse har i sin portfölj är ett härligt, spännande och framförallt välsmakande komplement till vårt redan breda och omfattande sortiment.

Schweiziska premiumostar

Under samlat varumärke

Terroir Suisse startade som en diskussion kring de bästa schweiziska ostarna och var man kunde få tag på dem i Sverige. De fann ett stort intresse hos människor för schweiziska premiumostar och dess exceptionella kvalitet. Dessutom har varje ostsort en egen historia att berätta. Det blev upprinnelsen till Terroir Suisse.

VARJE OST HAR SIN

EGEN HISTORIA

Dessutom har varje ostsort en egen historia att berätta. Det blev upprinnelsen till Terroir Suisse. Schweiz är ett mytomspunnet land där småskalig tillverkning aldrig försvunnit, trots konkurrens från industriproduktion. Här finns fortfarande de mindre tillverkarna, som har bevarat både de uråldriga traditionerna och ostarnas lokala karaktär. Schweizarna är ett säreget folk som fascinerar genom sin kompromisslösa och pragmatiska hållning och när dessa egensinniga människor producerar ost uppstår magi! Terroir Suisse är ett fönster, och en ingång, till dessa människor och deras passion för sitt hantverk. Gruyèreostarna har dessutom en tydlig färgkodning med en namngiven producent bakom. Läs mer om dessa inne på varje ost i produktvisningen nedan.

Det finns inga genvägar till

Fantastisk ost

Den opastöriserade mjölken spelar huvudrollen i ostarna. Men också den friska alpluften, de frodiga ängarna med alpörter, det klara vattnet i bäckarna och inte minst den unika jordmånen – terroiren. Allt har betydelse för mjölkens smak och karaktär. Man behandlar mjölken varsamt och med respekt och utfodrar korna endast med friskt hö och utan ensilage. När det handlar om att skapa ost av världsklass är det egentligen enkelt och självklart, men ändå så svårt. Det är som med allt annat, det finns inga genvägar!

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel