Shop

Vindelnrökta charkuterier

Vindelnrökta charkuterier

100-åriga svenska traditioner och genuint hantverk

År 1917 startade charkuteristen Karl-Magnus Lindgren ett slakteri och rökeri i västerbottniska Vindeln. Under hundra år har hans arv förts vidare i samma anda.

Handmurade ugnar och

Råvaror av utmärkt kvalitet

De använder fortfarande de handmurade originalugnarna och jobbar enligt samma metod som när den första röken steg ur skorstenen från de al-vedseldade ugnarna på Hantverkarvägen i Vindeln. Det används endast  råvaror av utmärkt kvalitet som i huvudsak kommer från närliggande gårdar och inga smaktillsatser utöver salt.

Gammla traditioner och

Svenskt kött

Lika självklart som det är att röka enligt gammaldags traditioner är det för dem att använda svenskt kött. Deras råvaror är av absolut högsta kvalitet och kommer från svenska djur. Detta säger Vindelns rökeri själva är hemligheten bakom att deras produkter smakar så bra som de gör. Att behålla småskaligheten och hantverkstraditionen är viktigt för dem och det är så den balanserade sältan
och kraftfulla rökigheten i Vindelnrökt har utvecklats. I deras produkter Vindelnrökta charkuterier
100-åriga svenska traditioner och genuint hantverk får du en smakupplevelse med en alldeles
speciell karaktär. Enkel, genuin mat som tar för sig rejält. Det gillar vi på Gastro Import.

Framgångar i Chark SM

Hos oss hittar du Vindelnrökt sidfläsk, Vindelnrökt nätskinka och Vindelnrökt fläskkarré som alla rönte stora framgångar i Chark SM 2016 och 2018. Vindelnrökt fläskkarré utsågs till Svensk Mästare både 2016 och 2018, det är första gången samma företag vinner med samma produkt två SM i rad. Chark SM går av stapeln vartannat år.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel