Shop

Yurritas Gastronomika

Yurritas Gastronomika

Hantverksprodukter från havet sedan 1867

Yurrita Gastronomika startades 1867 i den lilla fiskebyn Mutriko i Biscayabukten, där traditionen med att bearbeta fisk för hand har gått i arv från generation till generation. I den lilla fabriken arbetar man fortfarande manuellt med de detaljerade och krävande momenten att rengöra, filea, bearbeta och till sist packa fisk en i förpackningen.

med respekt för havet

och hantverket sedan1867

Fisken Yurrita bearbetar köper de direkt vid fiskebåtarna varje morgon och behåller därigenom den tradition och respekt för yrket som ingår i områdets DNA. Man hittar ingen massproduktion eller huvudlöst fiske här utan tvärtom en medfödd respekt för det hav som har gett byns familjer förutsättningar för att säkra byns överlevnad.

Den bästa kvaliteten

finns i Biscayabukten

Bland Yurritas toppprodukter hittar du bland annat Boquerones, tonfisk och sardeller. Enligt många experter så hittar man den bästa kvaliteten i världen vid den Kantabriska kusten och i Biscayabukten. Lägg då till att fisken som fångas i Biscayabukten fiskas med en varsam hand, på ett sådant sätt att man är aktsam om ekosystemet, vilket också är samma sätt som man använt sig av här i mer än 150 år. Yurrita står för produkter med mycket hög och jämn kvalitet och vi har nu valt ut sex nya produkter: boquerones, sardeller, sardiner, ventresca (tonfisk) och musslor. Förpackningarna är på mellan 50-120 gram.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel