Terraliva NuovoEvo 2022

Terraliva NuovoEvo 2022

De nya olivoljorna från den första pressningen av de första skördade oliverna börjar sakta anlända och Terralivas NuovoEvo är den första att anlända till lagret 2022.

Terraliva NuovoEvo

Precis som tidigare år är Terralivas NuovoEvo år 2022 en vacker, ren och ofiltrerad olivolja, men eftersom skörden är olika från år till år är oljan också unik från år till år – en sak som dock aldrig varierar är kvaliteten.

Begränsat antal!

Enastående ekologisk olivolja från Terraliva på Sicilien. NuovoEvo 2022 är som vanligt tillverkad på Tonda Iblea IGP oliver från den första dagens skörd.

Olivsorten Tonda Iblea är ganska unik och finns bara på Sicilien. Terralivas oljor är ekologiska och producerade helt utan tillsatser. De kontrolleras regelbundet av BIOS som är det organ som certifierar de ekologiska företagen.

Terraliva NuovoEvo 2022

Sicilianska Terraliva och Tino Cavarra, som är mannen bakom företaget, har under många år varit kända över hela den gastronomiska världen för sina unika kallpressade ekologiska extra jungfruolivoljor - 2019 lade de till en mycket speciell till sina makalösa oljor; en produkt av de allra första oliverna från årets första skörd och nu är 2022 års upplaga här!

Naturligheten själv

Naturen har fått gå sin gilla gång vid foten av Monti Iblei, nära Siracusa på den sydöstra delen av Sicilien. Det är här, på 700 meters höjd, som Terralivas gröna olivlundar slingrar sig runt terrängen och de över 100 år gamla träden står i ro och salig okunnighet om gödningsmedel, bekämpningsmedel, bevattning och andra onaturliga processer.

Här smakar man på de vackra oliverna direkt från trädet så att du kan hitta den perfekta tiden att skörda dem och därmed göra den perfekta olivoljan - på Terraliva respekterar man naturen till fullo, och det kan du tydligt smaka i deras oljor.

Gastro Imports webbshop

Köp Terraliva NuovoEvo och mycket annat i vår webbshop!