Choix

- Swiss Premium Choice 

De bästa schweiziska premiumostarna utvalda för den skandinaviska marknaden. 

Schweiziska premiumostar

I Schweiz hittar du premiumostar med exceptionell kvalitet och vi har valt ut de bästa premiumostarna från Schweiz som vi samlar under ett varumärke; Choix - som betyder just utvald. Det ger dig ett brett urval av Gruyère där varje lagringsgrad har en egen färg för  tydlighet. Alla håller otroligt hög nivå och smakar fantastiskt, det är helt den personliga smaken som avgör vilken som blir din favorit. 

Det finns inga genvägar till fantastisk ost

Schweiz utmärker sig som en plats där traditionell tillverkning fortsatt blomstrar, oavsett modern industriell konkurrens. Landet värderar sina mindre producenter högt som lyckats bevara djupt rotade traditioner samt ostarnas distinkta regionala särdrag.

Hjärtat i dessa kvalitetsostar är den opastöriserade mjölken, som tillsammans med den rena bergsluften, de rika bergsängarna fulla av örter, det kristallklara vattnet och en unik jordmån, bidrar till mjölkens och ostens smakprofil. Mjölken behandlas med omsorg och korna mättas enbart på fräscht hö, utan tillsats av ensilage. Ostarna från Schweiz innehåller inga tillsatser, inga konstigheter. För att framställa ost som når internationell berömmelse krävs det enkelhet i tillvägagångssättet, samtidigt som det kräver stor  skicklighet i affinaget och tålamod. 

Precis som med många andra saker i livet, det finns inga snabba vägar för att uppnå perfektion.

 

Varje ost är utvald

Schweiz är känt för sin djupt rotade tradition inom småskalig produktion som består trots stor konkurrens från storskalig industriell produktion. I detta landskap trivs fortfarande de små producenterna som lyckats bevara anrika traditioner och ostarnas distinkta regionala egenskaper. Schweizarna imponerar med sin orubbliga och pragmatiska natur, och när dessa unika individer gör ost, skapas verklig magi!

Choix erbjuder en ingång till dessa människors värld och deras brinnande passion för sitt yrke. Alla Gruyère-ostarna från Choix är märkta med olika färger för att tydligt markera varje lagringssteg, vilket gör dem lätta att identifiera - och komma ihåg.

Alla är speciellt utvalda av oss.

Choix i flera storlekar

Gruyère från Choix erbjuds i helost, i kil på ca 4 kilo och i en fin konsumentpackad variant i fast vikt på 170 gram. Den fina Toggenburger bondost finns både i hel ost och i konsumentpackad på 200 gram, fast vikt.

Säsongsostarna från Choix finns under begränsad tid och när de är som absolut bäst i säsong. Under våren så hämtar vi hem en ramslöksost från Entlebucher och till Midsommar och kräftpremiären så finns en kumminost från samma region i vårt sortiment. I Choix sortiment finns det även en ost från Luzerne med nötsmak, utan allergen, samt till jul och nyår så kommer vi erbjuda en ost smaksatt med äkta svart tryffel. 

Det finns en ost för varje smak i vårt sortiment från Schweiz.

original.

Choix tar ostälskare på en upptäcktsresa till ursprunget för  den schweiziska ostkulturen. In i den ursprungliga, mystiska världen av alper med dess grova klippor och dimmiga dalar, där ovanliga ostspecialiteter skapas.

natural.

Choix får sin unika smak från de schweiziska bergen, där korna producerar färsk mjölk som förädlas till karaktärsfulla ostspecialiteter i mejerierna. Denna alpvärld är närvarande när du njuter av detta förtjusande stycke av naturen.

traditional.

Den schweiziska osttraditionen lever genom de gamla recepten som har förts vidare från generation till generation och förfinats gång på gång. Ostspecialiteterna tillverkas med noggrann hantverksskicklighet och lagras i ostkällare. 

Vårt urval av ostar från Schweiz

Gruyère

Schweizarnas starkaste varumärke inom ost är Gruyère och vi har marknadens bredaste utbud.

Raclette

Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. 

Unika ostar

Vi har valt ut flera unika ostar som du bara hittar i schweiz, alla med samma gemensamma nämnare som de andra ostarna från Schweiz - Hög kvalitet och inga tillsatser.

Rolf Beeler

De absolut bästa ostarna från Schweiz tillverkas av Rolf Beeler.

Gruyère under varumärket Choix

Övriga premiumostar från Schweiz

Raclette och fondue från Schweiz

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!