Pinsa Romana från

Di Marco

Di Marco skapade originalet och levererar fortfarande den bästa pinsan på marknaden.

Pinsa Romana

Pinsa Romana från Di Marco uppfanns av Corrado di Marco år 2001, inspirerad av hans familjs traditioner och hans farfars sätt att forma överbliven deg. Corrado växte upp med minnet av hur hans farfar brukade ta den sista biten deg, forma små bröd och platta till dem till focaccia. Denna tradition ledde Corrado till att utforska nya sätt att baka.

Genom att kombinera vetenskaplig forskning med traditionella baktekniker, experimenterade Corrado med över 2 000 jäsningsförsök för att skapa en produkt som förenar smak, lätthet och välbefinnande. Resultatet blev Pinsa Romana, en blandning av vetemjöl, sojamjöl, ris och surdeg. Denna kombination gav en lätt och lyftig deg utan tillsatta fetter eller socker.

Pinsa med sin ovala form

Namnet "pinsa" kommer från det latinska ordet "pinsere", vilket betyder sträcka ut, vilket beskriver formgivningsprocessen av degen. 

Med sin typiska ovala form är Pinsa Romana lätt att känna igen och med sin krispiga utsida och mjuka insida så är den mycket lätt och luftig. Mjölblandningen som Di Marco skapat i sitt unika recept består av vete- och sojamjöl, till vilket ris och surdeg tillsätts. Resultatet är en deg med hög fukthalt, utan några sockerarter och med låg fetthalt.

 

Pinsa Romana från DiMarco

Högkvalitativa ingredienser: DiMarco använder enbart det finaste mjölet och ingredienserna för att skapa sin pinsadeg, vilket garanterar en produkt av högsta kvalitet. Denna noggrannhet i urvalet av råvaror bidrar till pinsans utsökta smak och otroligt läckra textur.

Unik tillagningsprocess: Pinsan skiljer sig från traditionell pizza genom sin unika tillagningsprocess och degblandning, vilket resulterar i en luftigare och mer tilltalande  textur. Degen, som bakas på surdeg, kalljäses i upp till 72 timmar, vilket inte bara förhöjer smaken utan även gör den mer lättsmält.

Lätt att variera: En av de stora fördelarna med Pinsa Romana från DiMarco är dess mångsidighet. Den kan toppas med en mängd olika ingredienser, vilket gör att man kan variera den helt efter eget tycke och smak. Pinsan erbjuder en kreativ bas som kan anpassas för att möta både traditionella och innovativa kulinariska förväntningar.

Hög kvalitetskontroll på ett kulturellt arv

Di Marco har investerat i toppmodern utrustning och håller höga standarder för kvalitetskontroll i alla steg av produktionsprocessen. Deras strävan efter kvalitet och autenticitet återspeglas i den slutliga produkten, som har erkänts både nationellt och internationellt. För att upprätthålla och förbättra kvaliteten, fortsätter Di Marco att experimentera och utvecklas för hela tiden ligga i framkant i bakning och produktion av pinsa.

Genom dessa metoder har Di Marco lyckats skapa en Pinsa Romana som inte bara hedrar dess historiska ursprung utan också möter dagens konsumenters krav på kvalitet, smak och hälsa. Pinsa Romana från Di Marco är därför inte bara en maträtt utan ett kulturellt arv som förts vidare och anpassats för framtida generationer.

 

Vårt urval av pinsa från Di Marco

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!