Embutidos Alejandro

Tillsatsfria spanska chorizokorvar av hög kvalitet

 
En farfar som gjorde chorizo ​​för hand. Frigående grisar. Spansk familjetradition och ett gäng pojkar som heter Alejandro. Dessa är ingredienserna i berättelsen om Embutidos Alejandro.

Familjeföretaget Embutidos Alejandro tillverkar chorizo ​​av naturliga ingredienser och utan färgämnen, tillsatser eller konserveringsmedel. Det känns i smaken och det finns korvar för alla smaker att välja mellan. Mild, stark, rund, lång, tjock, tunn. Vissa är redo att avnjutas och serveras som de är, andra behöver en tur på stekpannan eller grillen först. Gemensamt för dem alla är Alejandros smak för kvalitet och tradition.

Historien om Alejandro börjar i staden Logroño, huvudstaden i den spanska regionen Rioja. Här öppnade farfarsfar Alejandro för många, många år sedan sitt lilla slakteri, som efter kort tid blev en stor succé. Faktum är att efterfrågan på familjens handgjorda chorizos blev gradvis så stor att hans fyra barnbarnsbarn så småningom bestämde sig för att kliva in och hjälpa till. Farfars småföretag växte och förvandlades till familjeföretaget Embutidos Alejandro 1987 och idag har de över 40 anställda.

Alejandro har tillsammans med sina tre bröder arbetat i företaget sedan de var små. Han är själv medveten om de flesta processer i företaget men är ingen man av stora ord. Han är bara chorizero, som han själv säger. Men det är han å andra sidan ut i fingerspetsarna!

Alejandro, Alejandro och Alejandro

Historien om Alejandro börjar i staden Logroño, huvudstaden i den spanska regionen Rioja.

Här öppnade farfar Alejandro sitt lilla slakteri som efter en kort tid blev till en stor succé. Faktum är att hans handgjorda chorizos var så efterfrågade att hans fem barnbarn bestämde sig för att gå in och hjälpa till. Så skapades familjeföretaget Embutidos Alejandro 1987.

Traditionen säger att den förstfödde pojken i familjen heter Alejandro och i vissa fall döps även den icke förstfödde sonen till Alejandro. Med många pojkar i familjen, som också själva fick söner vid ett tillfälle, består familjen nu av ett enormt antal Alejandros, så framtiden är säkrad!

Smak och välmående

Sabor y salud - så lyder mantrat hos Embutidos Alejandro.

"Smag och välmående" kan man översätta det till och det är ett mantra som Alejandros produkter till fullo lever upp till. Det är rena råvaror och fantastiska smaker baserade på ett förhållningssätt där enkelhet, tradition och naturlighet är ledorden.

Grisar från närområdet

Grisarna strövar mestadels fritt och utfodras med färska grönsaker och vete. Embutidos Alejandro har en person anställd som är ensam ansvarig för att köttet håller rätt kvalitet. De har både en egen grispopulation samt fasta avtal med ett fåtal utvalda lokala grisuppfödare inom en liten radie från Embutidos Alejandro.

Spårbarhet är en viktig del av Alejandros filosofi och endast de bästa grisarna väljs ut vid födseln, varefter deras utveckling följs noggrant tills de slaktas när de är 8-9 månader gamla och väger runt 140 kilo. Hela grisen används, inte bara delarna som används för att göra korvarna, så även om grisarna i slutändan måste slaktas är deras välmående prio ett för Alejandro som också tillbringar mycket tid i fält med sin djur.

Utvalda produkter från Alejandro