Parma Ruliano

En av världens bästa Parmaskinkor

"Kärleken till det du gör och viljan att ständigt göra saker bättre är för mig den rätta innebörden i ordet kvalitet.
Det är min livsfilosofi."

Daniele Montali - Parma Ruliano

Historien bakom parmaskinka

Parmaskinka har producerats i 2 000 år och är numera DOP-märkt vilket innebär att det endast är skinka tillverkad inom ett specifikt område som får benämnas Parma. Anledningen är att platsen har optimala förhållanden för just lufttorkning av skinka. Här möts den svala havsvinden och bergsluften och kombinationen bidrar till att forma produkten och ge den dess utpräglade smak. Skinkan mognar i en miljö där perfekt balans mellan temperatur, luftfuktighet och ventilation råder. Hela tillverkningsprocessen – saltning, vila, tvättning, torkning, infettning och mognad – tar minst ett år.

Parmaskinka är precis som Champagne: varje champagnehus gör en champagne med en alldeles egen karaktär och distinkta smak. De kallas alla för Champagne men är alla olika! Likadant är det med Parmaskinka: varje producent har sina egna detaljer i produktionen som i allra högsta grad påverkar produktens kvalitet och smak.

Familjeföretaget Ruliano

Från familjeföretaget Ruliano i hjärtat av Parmaprovinsen har vi valt ”24 Mesi”, det yppersta i deras produktion av kvalitetsskinkor. Precis som namnet antyder har denna skinka fått mogna under 24 månader och resultatet är en sällsynt delikatess.

Skinkan produceras bara i ett begränsat antal, men i gengäld är den ett smakmässigt mästerstycke. Noggrant utvalt kött från naturligt uppfödda grisar från Po-dalen i kombination med den unika mognadsprocessen är förklaringen till den läckra smaken.

Skinkorna behandlas enligt traditioner som skapades av pappan Giuseppe Montali och förfinades ytterligare av sonen Daniele, som i dag leder en produktion av skinkor i olika kvalitetsnivåer. Endast ytterst lite havssalt, tid och hantverk används för att förädla det färska köttet till Italiens bästa Parmaskinka. 100 % naturlig. Inga tillsatser eller konserveringsmedel.

Skinkan ”24 Mesi” får vila i två långa år i Rulianos lagringshall i Riano, där smak och doft utvecklas tills den uppnår sin oöverträffade milda smak och är redo att tillfredsställa de mest kräsna gommar.

Rulianos parmaskinka

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!